Voordelig geprijsde bloembollen voor de consument, ga naar onze andere shops.

Groentezaden

 • Aardbei, Fragaria x ananassa 'Delician F1' -seeds-

  AARDBEI, Fragaria x ananassa Delician F1 Delician F1 is een zogenaamde doordrager. U kunt er onder goede omstandigheden de hele zomer mooie, grote, smaakvolle aardbeien van plukken. Geschikt voor de volle grond, kas, platte bak of grote bloembakken. Zaad van F1 hybrides is kostbaar dus voorzichtig zaaien. Teeltwijze: Onder glas voorzaaien bij circa 22°C in potten van januari tot half mei. Het zaaisel niet te snel weggooien omdat er nog, tot circa 6 weken, nakieming kan plaatsvinden. Het zaaisel dan wel vochtig houden. Circa 6 tot 10 weken na opkomst de planten afharden voordat ze buiten worden uitgeplant. Buiten uitplanten van half april tot begin juni op een beschutte plaats in de volle zon. Uitplanten in de kas of platte bak is ook mogelijk. Plantafstand 40 x 50 cm. Regelmatig water geven en de lange uitlopers verwijderen. U kunt aardbeien oogsten vanaf eind juni tot midden oktober.
 • Ananaskers, Physalis peruviana -seeds-

  Ananaskers of Kaapse kruisbes is een geel-oranje bes met een friszoete smaak. De bessen zijn omhuld door een kelk en zijn rijp wanneer deze kelk lichtbruin kleurt. De rijpe bessen vallen snel op de grond en zijn lang houdbaar. De planten zijn makkelijk te kweken op een warme of beschutte plaats. Teeltwijze: Kasteelt: warm voorzaaien in potten vanaf half februari tot mei en later uitplanten. Vollegrondsteelt: warm voorzaaien in april in potten. Eind mei buiten of in bak uitplanten op een zonnige en beschutte plaats. Plantafstand: 60 x 50 cm.
 • Andijvie, Cichorium endivia 'Breedblad Volhart Winter' -seeds-

  ANDIJVIE, Cichorium endivia Breedblad Volhart Winter Dit ras is geschikt voor de herfstteelt in de vollegrond en voor de herfst- en winterteelt onder glas. Teeltwijze: Glasteelt: zaaien onder koud glas van augustus tot september en later uitplanten. Oogst: november tot maart. Vollegrondsteelt: buiten zaaien ter plaatse of op zaaibed van half juni tot half juli en later uitplanten. Oogst: van september tot oktober. Plantafstand: 40 x 30 cm.
 • Andijvie, Cichorium endivia 'Nr. Vijf' -seeds-

  ANDIJVIE, Cichorium endivia Nummer Vijf 2 Andijvie Nummer Vijf is geschikt voor de vroege-, zomer-, en herfstteelt. Het korte, malse blad is groen tot geelgroen van kleur. Het blad is vrij opgericht waardoor de kroppen snel gevuld zijn. Geschikt voor de vollegrond en onder glas in het voorjaar. Teeltwijze: Glasteelt: zaaien onder glas van januari tot februari en later uitplanten. Oogst: april tot juni. Vollegrondsteelt onder glas zaaien van maart tot half juni, later uitplanten. Buiten zaaien ter plaatse of op zaaibed van half juni tot half juli en later uitplanten. Oogst: van september tot oktober. Plantafstand: 40 x 30 cm.
 • Artisjok, Cynara scolymus 'Violette' -seeds-

  ARTISJOK, Cynara scolymus Violette. Artisjok is een decoratieve plant en een aparte groente omdat men de jonge bloemen eet. De jonge bloemen zijn geheel eetbaar van de oudere bloemen alleen de bloembodem. De grote bloemen worden ook in (droog-) boeketten gebruikt. De planten uitplanten op een zonnige plaats en op een droge grond. De plant is meerjarig en na het tweede jaar oogst u de meeste bloemen. Beschutting in de winter tegen vorst en vochtigheid is nodig. Teeltwijze: Van februari tot april onder glas voorzaaien in potten. In de tweede helft van mei tot begin juni uitplanten. In mei tot juni buiten zaaien. Plantafstand: 100 x 75 cm. Hoogte: 75 cm. Bloeitijd en oogst van augustus tot half september.
 • Asperge, Asparagus officinalis 'Vroege van Argenteuil' -seeds-

  ASPERGE, Asparagus officinalis Vroege van Argenteuil Asperges zijn vaste planten en een verrukkelijke groente zowel wanneer geteeld als witte of als groene asperges. Asperges verlangen een goed doorlatende (zanderige) grond en een zonnige plaats. De takken met het fijn ingesneden blad kunnen ook als snijgroen worden gebruikt. Teeltwijze: Buiten zaaien van maart tot eind mei direct ter plaatse. De zaden voor het zaaien twee dagen in water laten weken. In februari van het tweede jaar verplanten Plantafstand: 100 x 35 cm. Op zware of natte grond moet voor een goed resultaat een verhoogd bed worden aangelegd. Voor de teelt van witte asperges moet over de planten een rug van circa 30 cm lichte grond worden aangelegd. De planten kunnen meerdere jaren blijven staan.
 • Aubergine, Solanum melongena 'Bonica F1' -seeds-

  AUBERGINE, Solanum melongena Bonica F1 Bonica is een tuindershybride waarvan u redelijk vroeg de eerste vruchten kunt plukken. De dieppaarse vruchten zijn ovaalrond en circa 16 cm lang. Aubergine is een gewas dat het beste in de kas of plastic tunnel geteeld kan worden, maar groeit ook buiten op een beschutte plaats in de zon. Het is een decoratieve plant met groot blad. De ovaalronde vruchten worden in verschillende gerechten gebruikt. Teeltwijze: Binnen voorzaaien in potten van begin februari tot eind mei. Vervolgens in de kas uitplanten. Buiten uitplanten vanaf eind mei. Plantafstand: 80 x 70 cm. Per plant circa twee stengels aanhouden en opbinden of ondersteunen.
 • Aubergine, Solanum melongena 'Halflange Violette' -seeds-

  AUBERGINE, Solanum melongena Halflange Violette Aubergine is een gewas voor in de kas, maar kan ook buiten op een beschutte plaats in de zon. Het is een decoratieve plant met groot blad. De langwerpige, ovale vruchten worden in verschillende gerechten gebruikt. Teeltwijze: Binnen voorzaaien in potten van begin februari tot eind mei. Vervolgens in kas uitplanten. Buiten uitplanten vanaf eind mei. Plantafstand: 80 x 70 cm. Per plant circa twee stengels aanhouden en opbinden of ondersteunen.
 • Augurk, Cucumis sativus 'Hokus' -seeds-

  AUGURK, Cucumis sativus Hokus Augurken zijn de kleinste van de komkommerachtigen die zowel vers als ingemaakt worden gegeten. De jonge vruchten plukken voor de beste smaak. Augurken zijn gemakkelijk te telen op een zonnige plaats en voedzame grond. Teeltwijze: In mei onder glas voorzaaien in potten. In de tweede helft van mei tot begin juni uitplanten. Begin juni ter plaatse zaaien. Plantafstand bij vlakveldse teelt: 200 x 50 cm. Plantafstand bij een teelt aan touwen: 150 x 50 cm. Oogst van half juli tot half september
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Boro' -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Boro Boro is een mooie en produktieve kroot met een prachtige inwendige kleur. Het is een tuindersras met ronde tot hoog ronde knollen van uitstekende kwaliteit. Boro is weinig schietgevoelig. Geschikt voor de vroege zomer- en herfstteelt en bewaring in de winter. Teeltwijze: Zaaien buiten in de vollegrond van begin april tot half juli ter plaatse op regels. Eventueel uitdunnen. Voorzaaien (onder glas) en later uitplanten is ook mogelijk. Oogst: half juni tot november. Plantafstand: 30 x 10 cm.
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Burpees Golden' -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Burpees Golden Goudgele kroten zijn heel anders dan wat we gewend zijn. Ze zijn bijzonder van kleur en smaak en kunnen als gewone kroten worden bereid in verschillende gerechten die er dan opvallend anders uitzien. Het jonge blad is ook eetbaar in salades enz. Teeltwijze: Buiten ter plaatse op regels zaaien van april tot half juli. Eventueel uitdunnen. Voorzaaien (onder glas) en later uitplanten is ook mogelijk. Oogst half juni tot november. Plantafstand 30 x 10 cm.
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Chioggia' -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Chioggia Dit is even iets anders dan de standaard rode kroten. Chioggia is veel lichter van kleur en heeft lichtere ringen die zeer mooi zijn in salades enz. Maar ook wanneer gewoon op Hollandse wijze bereid, is Chioggia zeer smakelijke en apart. De kleur wordt dan zalmroze. Teeltwijze: Buiten ter plaatse op regels zaaien van april tot half juli. Eventueel uitdunnen. Voorzaaien (onder glas) en later uitplanten is ook mogelijk. Oogst: half juni tot november. Plantafstand: 30 x 10 cm.
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Cylindra' -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Cylindra Cylindra is een halflange kroot met een goede smaak. Door de grootte van de kroot is het een produktief ras dat in de winter goed vorstvrij bewaard kan worden. Teeltwijze: Zaaien buiten in de vollegrond van april tot half juli ter plaatse op regels. Eventueel uitdunnen. Voorzaaien (onder glas) en later uitplanten is ook mogelijk. Oogst: half juni tot november. Plantafstand: 30 x 10 cm.
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Egyptische Platronde' -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Egyptische Platronde Dit is een vanouds bekend ras voor de vroege teelt van platronde kroten. Teeltwijze: Zaaien onder koud glas van februari tot maart. Buiten in de vollegrond zaaien van april tot half mei op rijen. Eventueel uitdunnen. Plantafstand: 30 x 10 cm.
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Egyptische Platronde', 20 gr. -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Egyptische Platronde Dit is een vanouds bekend ras voor de vroege teelt van platronde kroten. Teeltwijze: Zaaien onder koud glas van februari tot maart. Buiten in de vollegrond zaaien van april tot half mei op rijen. Eventueel uitdunnen. Plantafstand: 30 x 10 cm.
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Kogel of Detroit 2' -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Ronde Kogel of Detroit 2 Dit ras is een veel gebruikt standaardras met een goede kleur en smaak. Geschikt voor de zomer en herfstteelt en bewaring in de winter. Teeltwijze: Zaaien buiten in de vollegrond van april tot half juli ter plaatse op regels. Eventueel uitdunnen. Voorzaaien (onder glas) en later uitplanten is ook mogelijk. Oogst: half juni tot november. Plantafstand: 30 x 10 cm.
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Kogel of Detroit 2', 20 gr. -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Ronde Kogel of Detroit 2 Dit ras is een veel gebruikt standaardras met een goede kleur en smaak. Geschikt voor de zomer en herfstteelt en bewaring in de winter. Teeltwijze: Zaaien buiten in de vollegrond van april tot half juli ter plaatse op regels. Eventueel uitdunnen. Voorzaaien (onder glas) en later uitplanten is ook mogelijk. Oogst: half juni tot november. Plantafstand: 30 x 10 cm.
 • Bladsla, Lactuca sativa 'Lollo Bionda' -seeds-

  LOLLO BIONDA SLA, Lactuca sativa Lollo Bionda is een zeer decoratieve sla met sterk gekroesd en helder groen blad dat veel gebruikt wordt in gemengde en kleurrijke salades. U kunt ze oogsten als snijsla wanneer de blaadjes nog jong en mals zijn, maar ook als kleine kropjes. Teeltwijze: Voorjaarsteelt: zaaien van eind februari tot begin april onder glas. Buiten uitplanten vanaf half maart. Buiten ter plaatse zaaien of op zaaibed van maart tot half augustus en later uitplanten. Na het uitplanten goed water geven. Plantafstand: 30 x 30 cm.
 • Bladsla, Lactuca sativa 'Lollo Rossa' -seeds-

  BLADSLA LOLLO ROSSA, Lactuca sativa Lollo Rossa is een zeer decoratieve sla met sterk gekroesd en rood blad dat veel gebruikt wordt in gemengde en kleurrijke salades. U kunt ze oogsten als snijsla wanneer de blaadjes nog jong en mals zijn voor garnering en broodjes, maar ook als kleine kropjes. Teeltwijze: Voorjaarsteelt: zaaien van eind februari tot begin april onder glas. Buiten uitplanten vanaf half maart. Buiten ter plaatse zaaien of op zaaibed van maart tot half augustus en later uitplanten. Na het uitplanten goed water geven. Plantafstand: 30 x 30 cm.
 • Bleekselderij, Apium graveolens dulce 'Golden Spartan' -seeds-

  BLEEKSELDERIJ, Apium graveolens dulce Golden Spartan Golden Spartan is een lichtgroene bleekselderij die bij een dichte plantafstand in de herfst verkleurd naar groen-geel. Teeltwijze: Vroege teelt: warm voorzaaien van februari tot april en in april tot half juni uitplanten. Buiten zaaien op zaaibed of ter plaatse op regels van mei tot juni. Het is ook mogelijk bleekselderij in het voorjaar of herfst onder glas te telen. Plantafstand: 30 x 30 cm.
 • Bloemkool, Brassica oleracea botrytis 'Neckarperle' -seeds-

  BLOEMKOOL, Brassica oleracea botrytis Neckarperle Neckarperle is een bloemkoolras voor de zomermaanden. Kool verlangt een voedselrijke en vochtige grond. De grond in het begin van de groeiperiode goed vochtig houden. Teeltwijze: Zaaien van januari tot april onder glas en uitplanten vanaf maart. Zomer- en herfstteelt: buiten zaaien van eind april tot half juli en later uitplanten. Plantafstand 60 x 50 cm.
 • Bloemkool, Brassica oleracea botrytis 'Amazing' -seeds-

  BLOEMKOOL. Brassica oleracea botrytis Amazing Amazing is een echt tuindersras voor de zomer en vroege herfstteelt. De plant heeft een opgerichte groei en een goede zelfdekbaarheid waardoor u witte kolen oogst. Kool verlangt een voedselrijke en vochtige grond. De grond in het begin van de groeiperiode goed vochtig houden. Teeltwijze: Zomerteelt zaaien in maart tot half mei onder glas en uitplanten vanaf begin mei in de vollegrond. Vanaf begin mei tot half juni buiten zaaien op zaaibed of direct ter plaatse. Plantafstand: 70 x 60 cm.
 • Boerenkool, Brassica oleracea sabellica 'Reflex F1' -seeds-

  BOERENKOOL, Brassica oleracea sabellica Reflex F1 Reflex is een echte tuindershybride voor de herfst- en winterteelt en is goed bestand tegen slechte weersomstandigheden. Dit ras heeft mooi donkergroen en zeer fijngekruld blad. Kool verlangt een voedselrijke en vochtige grond. De grond in het begin van de groeiperiode goed vochtig houden. Teeltwijze: Zaaien buiten ter plaatse of op zaaibed van begin mei tot begin juli . Uitplanten van half juni tot begin augustus. Plantafstand 60 x 50 cm.
 • Boerenkool, Brassica oleracea sabellica 'Westlandse Winter' -seeds-

  BOERENKOOL, Brassica oleracea sabellica Westlandse Winter Dit is een middelhoge boerenkool met groen tot donkergroen blad en is geschikt voor oogst in de late herfst, winter en voorjaar. Kool verlangt een voedselrijke en vochtige grond. De grond in het begin van de groeiperiode goed vochtig houden. Teeltwijze: Zaaien buiten ter plaatse of op zaaibed van half mei tot begin juli. Uitplanten van eind juni tot begin augustus. Plantafstand 60 x 50 cm.
 • Bosaardbei, Fragaria vesca 'Mignonnette' -seeds-

  BOSAARDBEI, Fragaria vesca Mignonnette Bosaardbeien geven kleine vruchten die bekend staan om de speciale zoete smaak. Door vele liefhebbers worden ze geroemd als de echte aardbeien maar vanwege de kleine kwetsbare vruchten worden ze niet voor de handel geteeld. U kunt ze zelf kweken en vers eten uit eigen tuin. De planten maken bijna geen uitlopers en kunnen een paar jaar blijven staan. Echter na enkele jaren loopt de oogst terug en dan moeten de planten worden vervangen. Geschikt voor de volle grond, kas, platte bak of grote bloembakken. Teeltwijze: Onder glas voorzaaien bij circa 20°C in potten van januari tot half mei. Het zaaisel niet te snel weggooien omdat er nog, tot circa 6 weken, nakieming kan plaatsvinden. Het zaaisel dan wel vochtig houden. Circa 6 tot 10 weken na opkomst de planten afharden voordat ze buiten worden uitgeplant. Buiten uitplanten van half april tot begin juni op een beschutte plaats in de volle zon. Uitplanten in de kas of platte bak is ook mogelijk. Plantafstand: 30 x 40 cm. Regelmatig water geven.
 • Bosui, Allium cepa 'Witte van Lissabon' -seeds-

  BOSUI, Allium cepa Witte van Lissabon Witte van Lissabon is een witte bosui die vroeg en groen wordt geoogst. Later in het seizoen kunnen ook de kleine witte uien worden geoogst voor vers gebruik. Teeltwijze: Vroege teelt: van half februari tot begin april onder glas zaaien en verder telen of buiten uitplanten van begin april tot begin mei. Oogst: van half juni tot begin juli. Buiten ter plaatse zaaien van eind maart tot begin juli. Er kan breedwerpig worden gezaaid en op regels met 30 cm. tussenruimte. Oogst van begin juli tot half september
 • Broccoli, Brassica oleracea cymosa 'Groene Calabrese' -seeds-

  BROCCOLI, Brassica oleracea cymosa Groene Calabrese Van het ras Groene Calabrese wordt eerst de hoofdknop geoogst. Daarna lopen de zijscheuten of spruiten uit die ook geoogst kunnen worden. Broccoli is een veelzijdige groente die op verschillende manieren kan worden gegeten. Teeltwijze: Onder glas zaaien van maart tot half april en later uitplanten. In de vollegrond zaaien vanaf mei tot eind juni. Later uitplanten maar er kan ook ter plaatse gezaaid worden, vooral bij late zaai is dit beter. Plantafstand: 75 x 35 cm.
 • Broccoli, Brassica oleracea cymosa 'Marathon F1' -seeds-

  BROCCOLI, Brassica oleracea cymosa Marathon F1 Dit is een tuindershybride met mooie grote en ronde schermen en een fijne korrel. Later kunnen de zijscheuten ook worden geoogst. Teeltwijze: Onder glas zaaien van half maart tot eind april en later uitplanten. In de vollegrond zaaien op zaaibed van half april tot eind juni. Later uitplanten maar er kan ook ter plaatse gezaaid worden, vooral bij late zaai is dit beter. Plantafstand: 75 x 40 cm.
 • Bruine boon, Phaseolus vulgaris 'Bruine NoordHollandse', 30 gr. -seeds-

  STAMBOON, Phaseolus vulgaris Bruine Noordhollandse Bruine Noordhollandse, laagblijvend, is een vanouds bekend ras met geel-bruine droogbonen. Alle bonen verlangen een humusrijke, iets vochtige grond, maar geen verse mest. Bij ontkieming en in de eerste groeiperiode hebben ze veel warmte nodig. Teeltwijze: Vollegrondsteelt: voor vroege teelt onder glas zaaien vanaf half april tot half mei en later in de tweede helft van mei uitplanten. Vanaf de tweede helft van mei tot half juli kan ook direct ter plaatse worden gezaaid. Plantafstand: 40 x 10 cm.
 • Cherry-Tomaat, Lycopersicon esculentum 'Black Cherry' -seeds-

  CHERRY-TOMAAT, Lycopersicon esculentum Black Cherry Black Cherry is een bijzondere Cherry-tomaat met decoratieve donkere paarsrode vruchten. Het vruchtvlees van de kleine ronde vruchten is donkerrood en zoet van smaak. Dit type wordt ook wel Kers- of Cocktail-tomaat genoemd. Teeltwijze: Glasteelt: warm voorzaaien in potten van eind februari tot half mei. Later in een vorstvrije kas uitplanten en aan touw verder opkweken. Vollegrondsteelt: warm voorzaaien van maart tot eind mei. Buiten uitplanten vanaf de tweede helft van mei op een beschutte plaats in de zon en verder telen aan touw of stokken. Plantafstand: 80 x 50 cm. De dieven of zijscheuten moeten verwijderd worden en aan het einde van de teelt de kop uit de plant halen.
 • Cherry-Tomaat, Lycopersicon esculentum 'Gold Nugget' -seeds-

  CHERRY-TOMAAT, Lycopersicon esculentum Gold Nugget Gold Nugget is een gele Cherry-tomaat met grote trossen tomaatjes van gemiddeld 20 gram. Deze kleine tomaatjes hebben een heerlijke zoete smaak. Dit type wordt ook wel Kers- of Cocktail-tomaat genoemd. Heerlijk en decoratief in allerlei verse zomergerechten of gewoon om als snoepgoed van de plant te plukken. Tomaten hebben warmte nodig om goed te rijpen en staan dus graag op een beschutte plaats in de zon of in een kas. Teeltwijze: Glasteelt: warm voorzaaien in potten van eind februari tot half mei. Later in een vorstvrije kas uitplanten en aan touw verder opkweken. Vollegrondsteelt: warm voorzaaien van maart tot eind mei. Buiten uitplanten vanaf de tweede helft van mei op een beschutte plaats in de zon en verder telen aan touw of stokken. Plantafstand: 80 x 50 cm. De dieven of zijscheuten moeten verwijderd worden en aan het einde van de teelt de kop uit de plant halen.
 • Chinese kool, Brassica pekinensis 'Yuki F1 ' -seeds-

  CHINESE KOOL, Brassica pekinensis Yuki F1 Dit is een tuindershybride voor de voorjaars-, zomer- en herfstteelt. U oogst mooie en goed gevulde kolen met een uitstekende smaak. Kool verlangt een voedselrijke en vochtige grond. De grond in het begin van de groeiperiode goed vochtig houden. Teeltwijze: Onder glas zaaien van maart tot eind mei. Buiten uitplanten van begin april tot begin augustus. Buiten ter plaatse of op zaaibed zaaien van mei tot eind juli en later uitplanten. Plantafstand: 50 x 40 cm.
 • Courgette, Cucurbita pepo 'Cocozelle' -seeds-

  ITALIAANSE COURGETTE, Cucurbita pepo Cocozelle Van oorsprong Italiaans ras met lange vruchten die licht gestreept en uitstekend van smaak zijn. De courgette niet te groot laten worden omdat de smaak dan terugloopt. Kan in vele verschillende gerechten verwerkt worden. Jonge vruchten kunnen ook rauw gegeten worden. Teeltwijze: Glasteelt: zaaien van februari tot mei en later uitplanten. Courgette heeft warmte nodig om te kiemen. De kas open houden zodat bijen naar binnen kunnen voor de bestuiving. Vollegrondsteelt: onder glas voorzaaien in potten van maart tot april en in de tweede helft van mei uitplanten. Vanaf eind mei tot half juli buiten zaaien ter plaatse of in potten en later uitplanten. Plantafstand: 90 x 90 cm.
 • Courgette, Cucurbita pepo 'Diamant F1' -seeds-

  COURGETTE, Cucurbita pepo Diamant F1 Dit is een produktieve hybride met lange vruchten. De vruchten van Courgette kunnen groot worden, maar de smaak is het best wanneer de jonge vruchten worden gebruikt. Ook de bloemen kunnen worden gegeten. Teeltwijze: Glasteelt: zaaien van februari tot mei en later uitplanten. Courgette heeft warmte nodig om te kiemen. De kas open houden zodat bijen naar binnen kunnen voor de bestuiving. Vollegrondsteelt: onder glas voorzaaien in potten van maart tot april en in de tweede helft van mei uitplanten. Vanaf eind mei tot half juli buiten zaaien ter plaatse of in potten en later uitplanten. Plantafstand: 90 x 90 cm.
 • Courgette, Cucurbita pepo 'Lorea F1' -seeds-

  COURGETTE, Cucurbita pepo Lorea F1 Courgette van het Clarita of Cousa type. Voor een rijke oogst van lichtgroene vruchten met een zoetige, nootachtige smaak. Plukken als de vrucht circa 15 cm lang is voor de beste smaak. Door de vruchtvorm is deze variëteit ideaal voor gevulde courgettes maar ook voor roerbakgerechten enz. Teeltwijze: Glasteelt: zaaien van februari tot mei en later uitplanten. Courgette heeft warmte nodig om te kiemen. De kas open houden zodat bijen naar binnen kunnen voor de bestuiving. Vollegrondsteelt: onder glas voorzaaien in potten van maart tot april en in de tweede helft van mei uitplanten. Vanaf eind mei tot half juni buiten zaaien ter plaatse of in potten en later uitplanten. Plantafstand: 90 x 90 cm.
 • Courgette, Cucurbita pepo 'Tondo di Nizza' -seeds-

  COURGETTE, Cucurbita pepo Tondo di Nizza Een Courgette met een zuidelijke oorsprong. Opvallend door de ronde vruchten die het beste kunnen worden geplukt als ze 6 tot 10 cm groot zijn. Zeer geschikt om te vullen voor een creatief een-persoons-gerecht uit de oven. Vooral vaak plukken omdat er dan weer nieuwe vruchten aankomen. Ook de bloemen kunnen worden gegeten. Teeltwijze: Glasteelt: zaaien van februari tot mei en later uitplanten. Courgette heeft warmte nodig om te kiemen. De kas open houden zodat bijen naar binnen kunnen voor de bestuiving. Vollegrondsteelt: onder glas voorzaaien in potten van maart tot april en in de tweede helft van mei uitplanten. Vanaf eind mei tot half juli buiten zaaien, ter plaatse of in potten, en later uitplanten. Plantafstand: 90 x 90 cm.
 • Courgette, Cucurbita pepo 'Yellowstar F1' -seeds-

  COURGETTE, Cucurbita pepo Yellowstar F1 is een vroege hybride met een open gewas en korte, mooie gele vruchten. De vruchten van Courgette kunnen groot worden, maar de smaak is het best wanneer de jonge vruchten worden gebruikt. Ook de bloemen kunnen worden gegeten. Teeltwijze: Glasteelt: zaaien van februari tot mei en later uitplanten. Courgette heeft warmte nodig om te kiemen. De kas open houden zodat bijen naar binnen kunnen voor de bestuiving. Vollegrondsteelt: onder glas voorzaaien in potten van maart tot april en in de tweede helft van mei uitplanten. Vanaf eind mei tot half juli buiten zaaien ter plaatse of in potten en later uitplanten. Plantafstand: 90 x 90 cm.
 • Flespompoen, Cucurbita moschata 'Butterscotch F1' -seeds-

  FLESPOMPOEN, Cucurbita moschata Butterscotch F1 Butterscotch is een kleine lichtbruine flespompoen van het Butternut type. De vruchten hebben een gemiddeld gewicht van ongeveer een kilo. Het smakelijke vruchtvlees is geel-oranje en kan in talrijke gerechten worden verwerkt. Flespompoenen kunnen tot enkele maanden na de oogst worden bewaard op een droge plaats. Teeltwijze: Binnen voorzaaien vanaf half April in grote potten en in de tweede helft van mei buiten uitplanten. In de tweede helft van mei kan ook buiten ter plaatse worden gezaaid. Bij voorkeur op een humus- en voedselrijke grond op een zonnige plaats. Plantafstand: 60 x 80 cm. Oogsttijd: van september tot oktober voor de eerste nachtvorst.
 • Gemengde snijsla, Lactuca sativa 'Mesclun' -seeds-

  GEMENGDE SNIJSLA, Mesclun Gemengde Snijsla of pluksla bestaat uit diverse slasoorten, andijvie, kervel enz. U kunt vrij snel oogsten in een jong stadium als het blad nog zacht en mals is. Een ideale groente voor kleine tuinen en zelfs grote bloempotten. Door regelmatig te zaaien oogst u de hele zomer verse vitamines. Smakelijke en kleurrijke zomergroente om salades te maken, garnering en broodbeleg. Teeltwijze: Voorjaarsteelt zaaien van eind februari tot begin april onder glas op regels. Buiten ter plaatse op regels zaaien van maart tot eind augustus. Plantafstand: 30 x 10 cm. Oogsten wanneer het blad circa 10-15 cm lang is.
 • Groenlof, Cichorium 'Uranus F1' -seeds-

  GROENLOF, Cichorium Uranus F1 Uranus is een echt tuindersras met mooie compacte kroppen en is beter bestand tegen doorschieten. Groenlof wordt rauw of gekookt gegeten en smaakt als witlof. Teeltwijze: Onder glas in potten warm voorzaaien van maart tot begin juni en na half mei buiten uitplanten. Buiten ter plaatse zaaien vanaf half juni tot begin juli. Eventueel verplanten of uitdunnen. Plantafstand: 35 x 30 cm.
 • Groenlof, Cichorium 'Zuckerhut' -seeds-

  GROENLOF, Cichorium intybus foliosum Zuckerhut Dit is een vanouds bekend ras met veel omblad en een langwerpige krop. Groenlof wordt rauw of gekookt gegeten en smaakt als witlof. Teeltwijze: Onder glas in potten warm voorzaaien van maart tot begin juni en na half mei buiten uitplanten. Buiten ter plaatse zaaien vanaf half juni tot begin juli. Eventueel verplanten of uitdunnen. Plantafstand: 35 x 35 cm.
 • Ijsbergsla, Lactuca sativa 'Saladin' -seeds-

  IJSBERGSLA, Lactuca sativa Saladin Saladin is een makkelijk te telen slaras dat geschikt is voor alle teelten. Het maakt middelgrote tot grote kroppen. Teeltwijze: Voorjaarsteelt zaaien van eind februari tot begin april onder glas. Buiten uitplanten vanaf half maart. Buiten ter plaatse zaaien of op zaaibed van maart tot eind juli en later uitplanten. Na het uitplanten goed water geven. Plantafstand: 35 x 35 cm.
 • Kleuren Wortel, Daucus carota 'Regenboog Mengsel F1' -seeds-

  KLEUREN WORTEL, Daucus carota Regenboog Mengsel F1 Een mengsel van wortelhybriden in diverse kleuren. Zeer decoratief en apart in speciale gerechten vooral wanneer vers verwerkt. Wanneer gekookt verdwijnen de kleuren gedeeltelijk. Redelijk grote stevig wortel, maar jong oogsten zijn ze het lekkerst, ook als rauwkost. Teeltwijze: Glasteelt: zaaien ter plaatse vanaf januari tot half maart. Buiten in de vollegrond zaaien vanaf maart tot begin juni. Oogst van augustus tot oktober. Er kan breedwerpig en op regels met 25 cm. tussenruimte worden gezaaid. Geen verse mest gebruiken en vruchtwisseling toepassen.
 • Knolselderij, Apium graveolens 'Neon' -seeds-

  KNOLSELDERIJ, Neon is een echt tuindersras met een hoogronde knol van zeer goede kwaliteit. Het is een produktief ras. Teeltwijze: Vroege teelt: warm voorzaaien van februari tot maart en in april tot half mei uitplanten. Oogst van september tot oktober. Buiten zaaien op zaaibed of ter plaatse op regels van half maart tot begin april en uitplanten van eind mei tot begin juni. Oogst van oktober tot november. Plantafstand: 50 x 40 cm.
 • Knolvenkel, Foeniculum vulgare 'Florence' -seeds-

  KNOLVENKEL, Foeniculum vulgare Florence Florence is een bekend ras dat geschikt is voor verschillende teelten. Het produceert mooie platronde knollen en is redelijk bestand tegen doorschieten. Zowel het blad als de knollen kunnen worden gegeten. Teeltwijze: Voor een vroege teelt warm voorzaaien onder glas van half februari tot begin april, en van begin april tot begin mei buiten uitplanten. Verder telen onder glas is ook mogelijk. Oogst van half juni tot eind juli. Buiten ter plaatse of op zaaibed zaaien van begin april tot begin juli. Plantafstand: 50 x 20 cm. Oogst juli tot oktober.
 • Komkommer, Cucumis sativus 'Flamingo F1' -seeds-

  KOMKOMMER, Cucumis sativus Flamingo F1 Flamingo is een zeer produktieve hybride met mooie vruchten van een gemiddelde lengte. Dit ras is tolerant tegen echte meeldauw en kan het beste aan touw in een kas geteeld worden maar in een bak onder plat glas of buiten op beschutte plaats is ook mogelijk. Niet in dezelfde kas of bak andere komkommers telen omdat de bloemen niet bestoven mogen worden. Zaad van F1 hybriden is zeer kostbaar maar geeft zeer goede resultaten van een paar goede planten kunt u veel oogsten. Teeltwijze: Binnen of onder glas in potten warm voorzaaien van eind maart tot half juni. Na circa een maand uitplanten op een afstand van 100 x 80 cm. Bij een vroege teelt mogelijk de eerste weken iets verwarmen en de eerste vruchten verwijderen om een goed gewas te krijgen.
 • Komkommer, Cucumis sativus 'Sonja' -seeds-

  KOMKOMMER, Cucumis sativus Sonja Deze komkommer is zeer geschikt voor een buitenteelt. De vruchten worden circa 40 cm. lang en hebben een dikkere schil waardoor ze buiten lang goed blijven. Uitstekend van smaak. Dit soort kan ook in de kas of onder plat glas worden geteeld. Teeltwijze: Glasteelt: warm voorzaaien van maart tot april en later onder glas uitplanten. Voor een vroege teelt begin april in potten onder glas zaaien en eind mei buiten uitplanten. Buiten ter plaatse zaaien van half mei tot eind juni op een zonnige en beschutte plaats. Plantafstand: 80 x 50 cm.
 • Koolrabi, Brassica oleracea gongylodes 'Azure Star' -seeds-

  Koolrabi is een koolsoort met een knolvormige stengel. Koolrabi wordt meestal gekookt als warm groentegerecht, maar u kunt de paarsblauwe knollen ook rauw in verse salades gebruiken of als ingrediënt in soepen, roerbakschotels enz. Teeltwijze: Voor een vroege teelt onder glas warm voorzaaien van half februari tot half april en buiten uitplanten van eind maart tot eind mei. In koude kas of bak verder telen is ook mogelijk. Oogst van begin juni tot half juli. Buiten ter plaatse of op zaaibed zaaien van eind april tot half juli. Oogst van eind juli tot september. Plantafstand: 40 x 20 cm.