Voordelig geprijsde bloembollen voor de consument, ga naar onze andere shops.

Lelie, wildvormen

Wildvormen, de species worden aangetroffen in bosachtige streken van Europa, grote delen van Azië en Noord-Amerika. Lijkend op Turkse lelies, dus met sterk teruggeslagen bloembladeren en meestal hangende bloemen.

 • Lilium 'Fusion'

  Ontstaan uit een kruising van twee species: L. pardalinum x L. longiflorum. Zacht glanzend bruinrood, het hart is goudgeel gespikkeld. Hoogte 60-80 cm.
 • Lilium henryi

  Stevige, hoge, oranje lelie, bloemen bruin gespikkeld. Type Tulband. Hoogte 120-150 cm.
  . Levering planttijd, september-november 2024
 • Lilium lancifolium

  Oranjerode tijgerlelie. Ook bekend onder de oude namen: L. lancifolium var. splendens en L. tigrinum splendens.
  . Levering planttijd, september-november 2024
 • Lilium lancifolium 'Flore Pleno'

  De gevuldbloemige vorm van de bekende tijgerlelie. L. lancifolium komt o.a. voor in China, Korea en Japan. In de zomer verschijnen de licht knikkende, oranjerode, hevig gespikkelde, geurloze bloemen. In de bladoksels ontstaan bulbillen, de stengels zijn opvallend grijzig behaard. Een sterke, makkelijk groeiende lelie.
 • Lilium leichtlinii

  Deze Japanse species heeft grote geurende citroengele bloemen met vele roodpurperen spikkels. Vaak in luchtige trossen van meer dan twaalf bloemen.
  . Levering planttijd, september-november 2024
 • Lilium martagon 'Pink Morning'

  Een van de selecties in de Martagon-groep, schitterende zachtroze bloemen besprenkelt met purperroze stipjes. Deze lelies hebben een natuurlijke uitstraling, verspreiden een wilde bloemengeur en zijn aantrekkelijk voor hommels, bijen en vlinders. Plant ze in een lichte, humusrijke bodem (kalk) met goede drainage.
  . Levering planttijd, september-november 2024
 • Lilium regale

  Koningslelie, grote, geurende, witte, trompetvormige bloemen met een paarse gloed aan de buitenzijde. Hoogte 100-150 cm.
  . Levering planttijd, september-november 2024
 • Lilium regale 'Album'

  De witte koningslelie. Minstens vijf trechtervormige, ietsjes gebogen tot horizontaal op de bloemsteel staande bloemen, aan de binnenzijde glanzend wit, op de buitenzijde een roze blos. Geurend.
 • Lilium speciosum var. rubrum 'Uchida'

  Betrouwbare selectie van de Japanse wildvorm met zachtgeurende, roze gespikkelde bloemen. Laat bloeiend. Type Turkish Cap. Hoogte 120 cm.