Voordelig geprijsde bloembollen voor de consument, ga naar onze andere shops.

Sneeboer, kwaliteitsgereedschappen

Het kenmerk van Sneeboer is de synergie tussen nieuw en oud. De ambachtslieden bij Sneeboer zijn constant op zoek naar nieuwe uitdagingen, streven ernaar om nieuwe innovatieve gereedschappen te ontwikkelen, verbeteringen door te voeren op gereedschappen die hun waarde door de jaren heen bewezen hebben en vergeten gereedschappen te laten herleven.

 • SNEEBOER Bladhark 7t RVS

  Een kleine bladhark is een mooie aanwinst voor uw collectie. Het is ideaal voor het opharken van vuil en bladeren tussen individuele planten en moeilijk te komen delen van de tuin. De bladhark heeft een essenhouten heft.
 • SNEEBOER Great Dixter Plantschopje - 42 cm steel

  Het klassieke plantschepje is al meerdere generaties onderdeel van de Sneeboer collectie. Het blad van het plantschepje is aan beide kanten scherp geslepen en loopt af in een punt zodat deze gemakkelijk in de grond gestoken kan worden. Door het korte formaat van het plantschopje kan er met veel overzicht geknield te werk gegaan worden. Het is uitermate geschikt voor gebruik dicht bij de grond. Het Great Dixter plantschepje heeft een zetting in de lengte van het blad om veel grond te kunnen scheppen en is ideaal voor het maken van plantgaten en het delen van planten.
 • SNEEBOER Great Dixter Schopje

  Het Great Dixter schepje heeft een smal, lang en geslepen blad waarmee diepere wortels van ongewenste begroeiing makkelijker bereikt en doorgesneden kunnen worden. Het buitengewoon stevige Great Dixter schepje is ook ideaal om bollen te planten. Het was het favoriete gereedschap van Engelse tuinier Christopher Lloyd.
 • SNEEBOER Handcultivator RVS

  Neem de controle terug in uw tuin met de handcultivator. Een onverschrokken, drie-tandig hand gereedschap dat ontworpen is om de aarde losser te maken voordat u gaat planten. Het kan tevens gebruikt worden voor het verwijderen van onkruid en ander ongewenst groen. De drie tanden zijn geslepen tot een punt en zijn 8 cm lang. Essenhouten heft.
 • SNEEBOER Handhakje 10 cm. RVS

  Deze halfronde bietenhak is bekend onder de tuiniers als ‘uien hak’. Klein in afmeting maar dit gereedschap kan enorm veel kracht overzetten waardoor de hak probleemloos door onkruid snijdt dat zich op of net onder de oppervlakte van dichte bloem en groente bedden bevindt. Essenhouten heft.
 • SNEEBOER Handrooivorkje RVS

  Het handrooivorkje met essenhouten heft is uitstekend voor het verwijderen van onkruid, inclusief de wortelen, uit de grond. De tanden van RVS zijn sterk genoeg voor het spitten en cultiveren van verschillende soorten grond.
 • SNEEBOER Handvoegenkrabber RVS

  Voor het verwijderen van onkruid en kiemplanten dat tussen de voegen van de bestrating groeit is de handvoegenkrabber het perfecte werktuig. Essenhouten heft.
 • SNEEBOER Hartschepje

  Dit unieke schepje is gevormd voor de romantiek, maar net zo functioneel als de reguliere planttroffel. Het scherpe, puntige blad steekt gemakkelijk in de grond voor het maken van een plantgat, het planten van bollen en het uitgraven van stenen.
 • SNEEBOER Onkruidschopje RVS

  Het onkruidschopje wordt vooral gebruikt voor penwortels in zand- en veengrond of als smal verplantschopje. Ook handig voor het planten van kleine bolletjes. Essenhouten heft.
 • SNEEBOER Onkruidsteker RVS

  De onkruidsteker is ideaal voor het verwijderen van onkruid en paardenbloemen door die met penwortel en al uit de tuin te halen. Met essenhouten heft.
 • SNEEBOER Penwortelschopje RVS

  Het blad met een lengte van 21 cm en een breedte van 3,5 cm stelt dit handgereedschap in staat om lang geworteld onkruid, zoals paardenbloemen zonder enige moeite te verwijderen van gazons zonder de omliggende omgeving te verstoren. Met essenhouten heft.
 • SNEEBOER Plantschopje - 42 cm steel

  Het klassieke plantschopje is al meerdere generaties onderdeel van de Sneeboer collectie. Het plantschopje is ideaal voor het maken van plantgaten en het delen van planten of struiken en is bijzonder handzaam in gebruik dicht bij de grond.
 • SNEEBOER Planttroffel Oud Hollands Model - 27 cm heft

  Het ontwerp van de planttroffel stamt uit het begin van de 20e eeuw en is het ideale gereedschap voor het maken van plantgaten. De planttroffel wordt met de hand gesmeed en aan beide kanten geslepen zodat u snel en precies te werk kunt gaan. Deze Sneeboer planttroffel is tevens het favoriete gereedschap van de Engelse tv-tuinier Monty Don.
 • SNEEBOER Planttroffel Oud Hollands Model RVS

  Deze planttroffel heeft scherpe kanten, is in een punt uitgesmeed om zo eenvoudig al uw plant en tuin problemen op te lossen. Ideaal voor het planten van bollen en vaste planten maar ook voor het scheuren van kleine vaste planten. Gebruik: De manier om met deze troffel om te gaan is totaal anders dan bijvoorbeeld met het verplantschepje, het heeft geen scheppende functie. De troffel is zwaar en geheel uit balans maar de werking is vergelijkbaar met de actie van een bijl. Je penetreert de aarde (gewicht is nu nodig), beweeg dan de troffel naar voren en achteren en je hebt een perfect plantgat. Om u een idee te geven: Alle bollen (miljoenen) in de Keukenhof worden met deze troffel gezet. De planttroffel is hand gesmeed, roestvast staal en voorzien van een FSC gecertificeerd essen handvat.
 • SNEEBOER Planttroffel punt model RVS

  Deze planttroffel heeft scherpe kanten, is in een punt uitgesmeed om zo eenvoudig al uw plant en tuin problemen op te lossen. Ideaal voor het planten van bollen en vaste planten maar ook voor het scheuren van kleine vaste planten. Gebruik: De manier om met deze troffel om te gaan is totaal anders dan bijvoorbeeld met het verplantschepje, het heeft geen scheppende functie. De troffel is zwaar en geheel uit balans maar de werking is vergelijkbaar met de actie van een bijl. Je penetreert de aarde (gewicht is nu nodig), beweeg dan de troffel naar voren en naar achteren en je hebt een perfect plantgat. Om u een idee te geven: Miljoenen bollen in de Keukenhof worden onder andere met deze troffel gezet. De planttroffel is hand gesmeed, roestvast staal en voorzien van een gecertificeerd essen handvat.
 • SNEEBOER Pootstok gebogen RVS

  De ongewoon gevormde pootstok is makkelijk in gebruik. Het essenhouten heft ligt comfortabel in de hand en hij is uitgevoerd met een scherpe roestvast stalen spie. Doordat de pootstok ontworpen is om snel een gat te maken met gewenste diepte en breedte, is hij ideaal voor het planten van meerdere zaden en bollen. De pootstok is uiterst effectief door zijn scherpe spie, en het gebogen essenhouten heft zorgt voor een comfortabele grip wanneer u gehurkt of zittend werkt.
 • SNEEBOER Royal Hand Schoffel RVS

  Een multifunctioneel stukje gereedschap wat goed gebruikt kan worden in verhoogde bedden, vierkante meter tuinen, balkon tuinen, vol geplante borders, bloempotten en bloembakken. Het is het meest veelzijdige stuk gereedschap dat iedere tuinier kan hebben. De Royal hand schoffel is erg licht met 170 gram en kan moeiteloos worden gebruikt in de tuin. Met essenhouten heft.
 • SNEEBOER Schrepel 12 cm linkshandig RVS

  Een geweldige handschrepel, linkshandig, met een comfortabel en gebalanceerd essenhouten heft. De rechts- en linkshandige modellen zetten de langere zijde van het scherpe blad richting de kern van het lichaam waardoor u nauwkeuriger kunt werken.
 • SNEEBOER Schrepel 12 cm rechtshandig RVS

  Een geweldige handschrepel, rechtshandig, met een comfortabel en gebalanceerd essenhouten heft. De rechts- en linkshandige modellen zetten de langere zijde van het scherpe blad richting de kern van het lichaam waardoor u nauwkeuriger kunt werken.
 • SNEEBOER Verplantschopje halfrond RVS

  Het robuuste verplantschopje, half ronde versie, heeft scherpe randen en een scherpe punt. Hiermee snijdt hij door wortels en glijdt gemakkelijk de grond in. Essenhouten steel. Totale lengte: 33 cm.
 • SNEEBOER Verplantschopje RVS

  Het ideale verplantschopje: Sterk en scherp, breekt of verbuigt niet. De vorm en de stand van het handvat is zo gemaakt dat de kracht zo efficiënt mogelijk over wordt gebracht op de te bewerken grond . Bladmaat 15 x 19 cm en essenhouten heft.
 • SNEEBOER Wiedvinger RVS

  De ‘vinger’ van de wiedvinger is ontworpen om in een kleine ruimte effectief te kunnen wieden of om een gat te graven voor het planten van bollen. Door de geringe lengte (totaal 20 cm) heeft u totale controle over het werktuig en hierdoor is het mogelijk om heel precies en secuur te werken. Met een essenhouten heft.
 • SNEEBOER Wiedvork 2t RVS

  De twee-tandige wiedvork maakt de grond los rond de wortels waarna het onkruid gemakkelijk en met wortel verwijdert kan worden. Ook wel gertrude jekyll weeder genoemd naar Gertrude Jekyll. Met ronde tanden voor het uithalen wortel en onkruiden met essenhouten heft.
 • SNEEBOER Wrotter RVS

  De naam 'Wrotter' wat 'harde werker' betekent komt weg uit het 'Fries', een van de oudste talen waar het Nederlands op is gebaseerd. Het is een zeer uitgekiend stukje gereedschap voor het verwijderen van onkruid uit borders, plaatsen waar onkruidbestrijding bijna niet mogelijk is (denkt u aan rozenborders), verwijdering van onkruid uit gazons en vergelijkbare cultures maar ook voor het verspenen van zaailingen. Met de 'Wrotter' trekt u het onkruid met de wortels compleet uit de grond. De 'Wrotter' heeft een essenhouten handvat.
 • SNEEBOER Zevenbladvorkje 4t - 37 cm steel

  Het zevenbladvorkje is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van zevenblad, waarvan het wortelstelsel vlak onder de oppervlakte voortwoekert. De scherpe gebogen tanden hebben een V-vorm en wroeten de wortels gemakkelijk los en de korte essenhouten steel van 37cm zorgt voor de grootste precisie bij het werk dicht bij de grond.
 • SNEEBOER Bloempot/ Container mes RVS

  Heeft u problemen met het losmaken van planten en stuiken uit terracotta planten tijdens bijvoorbeeld het verpotten van deze planten? Dan is ons lang en flexibel roestvast staal mes, die aan alle kanten is geslepen, uw oplossing.