Voordelig geprijsde bloembollen voor de consument, ga naar onze andere shops.

Melding

Maak nu uw keuze uit ons uitgebreide en vernieuwde assortiment 2024. Bloembollen worden geleverd in de planttijd, de herfst.

Zaden voor Bloemenmengsels

 • Akkerbloemenmengsel -seeds-

  AKKERBLOEMENMENGSEL Eenjarig: Dit zakje bevat zaad van korenbloem, klaproos, gele ganzebloem, wilde ridderspoor, echte en reukeloze kamille, bolderik en koekruid. U kunt het zaad, gemengd met wat zand voor een goede verspreiding, zaaien van begin maart tot half mei, op een zonnig gelegen plekje van 3 tot 6 m² in goed doorgespitte, niet te natte grond. De bloei valt dan half juni tot in september. Om de bloeitijd iets te vervroegen kan ook worden gezaaid in de voorgaande herfst. Zaai dun, in rijen met 50 cm tussenruimte. Na het inzaaien licht inharken en aandrukken. Na de bloei licht omspitten in de herfst kan een nieuwe bloei brengen in het volgende seizoen. Zaaien: Buiten ter plaatse van april tot juni, en eventueel uitdunnen op 20 cm. Hoogte: 50-100 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Cupido randjesbloemenmengsel -seeds-

  RANDJESBLOEMEN, Cupido. Voor 1.5-3 m2 Eenjarig: Dit is een mengsel van lage en compacte eenjarige zomerbloeiers voor randen, lage borders, potten en kuipen. U kunt met dit mengel de lege plekken in uw tuin eenvoudig opvullen voor een bloemenpracht in de zomer. Het mengsel bestaat uit verschillende kleurrijke soorten die geschikt zijn voor alle grondsoorten en een standplaats in de zon of iets schaduw. Zaaien: Buiten ter plaatse van april tot begin juni, en eventueel uitdunnen op 10 cm. Hoogte: 10-25 cm. Plantafstand: 10 cm. Bloeitijd: Juni tot eind september.
 • Japans bloemtapijt Osaka mengsel -seeds-

  JAPANS BLOEMTAPIJT, Osaka Mengsel. Voor 1.5-3 m2 Eenjarig: Dit is een halfhoog mengsel van eenjarigen in zachte tinten. U kunt dit gebruiken om kale plekken in de tuin tijdelijk op te vullen en voor een pluktuin waaruit u gedurende de zomer naar wens kleine boeketten kunt samenstellen. Geschikt voor alle voorkomende tuingronden op een zonnige plaats of lichte schaduw. Zaaien: Buiten ter plaatse zaaien van april tot begin juni, en eventueel uitdunnen op 20 cm. Hoogte: 30-50 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober
 • Rotstuinmengsel meerjarig -seeds-

  ROTSPLANTEN, Vaste Plantenmengsel. Voor 0.5-1 m2 Meerjarig: Mengsel van verschillende kruipende en laagblijvende vaste planten. Het mengsel is speciaal samengesteld voor rotstuinen, randen langs paden, plantenbakken enz. De soorten bloeien veelal in het vroege voorjaar maar enkele soorten ook later in de zomer. Eenvoudig ter plaatse of op een zaaibed buiten te zaaien, maar zaai niet te dicht op elkaar. U kunt ze later verplanten naar de definitieve plaats in de tuin. Kies hiervoor een droge en bij voorkeur kalkrijke grondsoort. Zaaien: Buiten van mei tot augustus. Hoogte: 10-25 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Mei tot augustus van het volgende jaar.
 • Surprise plukbloemenmengsel -seeds-

  PLUKBLOEMEN, Surprise. Voor 1.5-3 m2 Eenjarig: Surprise is een mengsel speciaal samengesteld voor de pluktuin. Het is een zeer kleurrijk mengsel van snij- en plukbloemen dat geschikt is voor alle gronden op een zonnige plaats. Door ieder week of twee weken een beetje te zaaien kunt u de hele zomer boeketten plukken. Zaaien: Buiten ter plaatse van april tot juni, en eventueel uitdunnen op 20 cm. Hoogte: 60-80 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober
 • Tuinboeket in Blauw -seeds-

  TUINBOEKET, Plukmengsel in blauw Eenjarig: Uitgebalanceerd mengsel van blauwtinten dat speciaal is samengesteld voor de pluktuin. Het is een soortenrijk mengsel van snij- en plukbloemen dat geschikt is voor alle gronden op een zonnige plaats. Door iedere twee weken een beetje te zaaien kunt u de hele zomer boeketten plukken. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april in potten. Buiten ter plaatse van april tot juni, en eventueel uitdunnen op 20 cm. Hoogte: 60-80 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Tuinboeket in Geur en Kleur -seeds-

  TUINBOEKET, geur en kleur mengsel Eenjarig: Uit het zaad van verschillende geurende soorten stelden we een mengsel samen. Sterk geurende bloemen wisselen af met subtielere aroma's ter opfleuring van het geheel is hier en daar nog een extra kleurig soortje toegevoegd. Zaai de inhoud van dit zakje vooral niet te dicht. U kunt zaaien op rijen met een onderlinge afstand van 50 cm. Daartussen kunt u in de eerste tijd gemakkelijk schoffelen of wieden. In de rij kan later eventueel nog op 10 à 20 cm worden uitgedund. Er zijn forse planten bij, die ruimte vragen, en bepaalde soorten kunt u beter niet verpoten. Het is genoeg voor minstens 6 m2 of 15 strekkende meters. Resultaat: een kleurrijk en heerlijk geurend bordertje. Zonnige standplaats. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april in potten. Buiten ter plaatse van april tot juni. Hoogte: 50-100 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Tuinboeket vlinders -seeds-

  TUINBOEKET, mengsel voor vlinders Eenjarig: Er zijn tal van eenjarige soorten, inheemse en niet inheemse, die door vlinders lustig worden bevlogen. Uit de beste daarvan is dit kleurrijke mengsel samengesteld. Veel van deze soorten zijn overigens ook uitstekende snijbloemen. Het beste is de inhoud van dit zakje vooral niet te dicht te zaaien, op rijen met een onderlinge afstand van 50 cm. Daartussen kunt u in de eerste tijd gemakkelijk schoffelen of wieden. In de rij kan later eventueel nog op 10 à 20 cm worden uitgedund. Resultaat: een prachtig vlindertuintje. Zonnige standplaats. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april in potten. Buiten ter plaatse van april tot juni. Hoogte: 50-100 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Tuinboeket, Plukmengsel in rose -seeds-

  TUINBOEKET, Plukmengsel in rose Eenjarig: Plukbloemenmengsel lila en rose tinten. De afbeelding geeft een indruk van de mogelijkheden, maar ook van nog allerlei andere soorten is zaad in het mengsel opgenomen. Het is genoeg voor minstens 6 m2 of 15 strekkende meters. Het beste is vooral niet te dicht te zaaien, op rijen met een onderlinge afstand van 50 cm. Daartussen kunt u in de eerste tijd gemakkelijk schoffelen of wieden. In de rij kan later eventueel nog op 10 à 20 cm worden uitgedund. Resultaat: een plukbloemenhoek en een prachtig lilarose bordertje ineen. Zonnige standplaats. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april in potten. Buiten ter plaatse van april tot juni. Hoogte: 50-100 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Tuinboeket, Plukmengsel in wit en groen -seeds-

  TUINBOEKET, Plukmengsel in wit en groen Eenjarig: Mengsel van witte en groene plukbloemen. Een echt creatief avontuur voor wie eens wat anders met de tuin wil. De afbeelding geeft een indruk van de mogelijkheden, maar ook van nog allerlei andere soorten is zaad in het mengsel opgenomen. Het is genoeg voor minstens 6 m' of 15 strekkende meters. Het beste is vooral niet te dicht te zaaien, op rijen met een onderlinge afstand van 50 cm. Daartussen kunt u in de eerste tijd gemakkelijk schoffelen of wieden. In de rij kan later eventueel nog op 10 à 20 cm worden uitgedund. Resultaat: een plukbloemenhoek en een prachtig bordertje ineen. Zonnige standplaats. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april in potten. Buiten ter plaatse van april tot juni. Hoogte: 50-100 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Veldbloemenmengsel -seeds-

  VELDBLOEMEN, Rijkbloeiend Mengsel. Voor 2-4 m2 Eenjarig en Tweejarig: Dit is een zeer rijk mengsel van veel en verschillende soorten veldbloemen, kruiden en siergrassen in verschillende hoogtes en kleuren. De samenstelling bestaat uit inheemse soorten en wilde soorten uit andere landen. Uw kunt dit mengsel eventueel mengen met graszaden voor een grasveld met bloemen. Zaaien: Buiten ter plaatse van maart tot juni. Hoogte: 30-150 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Vlinder en Bijenbloemen mengsel -seeds-

  VLINDER- EN BIJENBLOEMEN. Voor 1.5-3 m2 Eenjarig: Dit mengsel is speciaal samengesteld uit soorten die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Het is een kleurrijk mengsel en enkele soorten kunnen ook als plukbloemen worden gebruikt. U kunt dit mengsel op vrijwel alle gronden zaaien bij voorkeur op een zonnige plaats of halfschaduw. Zaaien: Buiten ter plaatse van maart tot juni, en eventueel uitdunnen op 20 cm. Hoogte: 30-50 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot september.