Voordelig geprijsde bloembollen voor de consument, ga naar onze andere shops.

Leucojum

Tot Leucojum behoren o.a. de lenteklokjes, zomerklokjes en herfstklokjes, ook wel feeënklokjes. De laatste bieden wij aan bij de herfstbloeiende bolgewassen.

Leucojum aestivum en L. vernum houden van een voedzame, vochtige bodem.

De bloemen doen denken aan die van een sneeuwklokje, maar ze zijn groter. En op ieder uiteinde van een bloemblaadje is een klein groen puntje zichtbaar.

  • Leucojum aestivum

    Lijkt enigszins op het bekende sneeuwklokje maar is beduidend groter. De opvallende bloem is klokvormig en voorzien van groene punten op elk kelkblaadje. Stinzenplant. Zomerklokje, in mei bloeiend, hoogte tot circa 50 cm. Diep planten (15-20 cm.) in een vochtige grond.
  • Leucojum aestivum 'Gravetye Giant'

    Lijkt enigszins op het bekende sneeuwklokje maar is beduidend groter. De opvallende bloem is klokvormig en voorzien van groene punten op elk kelkblaadje. Stinzenplant. Een hogere Engelse vondst, onder goede omstandigheden tot 75 cm.
  • Leucojum vernum

    Lenteklokje. De opvallende bloem is klokvormig en voorzien van groene punten op elk kelkblaadje. Stinzenplant, bloeitijd maart-april, hoogte 20-25 cm. Voor een koele en vochtige plaats in de schaduw of halfschaduw.