Voordelig geprijsde bloembollen voor de consument, ga naar onze andere shops.

Zaden voor éénjarigen

 • Agastache 'Astello Indigo' -seeds-

  DROPPLANT, Agastache Astello Indigo Eenjarig: Astello Indigo is een prachtige borderplant met talrijke violetblauwe bloemaren. Het is een sterke plant voor lage orders. De geurende bloemen worden graag bezocht door bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Agastache groeit van nature goed op een zonnige plaats en niet te natte grond. Op een droge beschutte standplaats zijn ze zelfs meerjarig. Zaaien: Binnen van maart tot mei in potten. Hoogte: 40-50 cm. Afstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober
 • Agastache hybrida 'Arcado Pink' -seeds-

  DROPPLANT, Agastache hybrida Arcado Pink Eenjarig: Arcado Pink is een heerlijk kruidig geurend lid van munt familie. Schitterend als borderplant waar ze met talrijke paarsroze bloemaren de hele zomer bloeit. De geurende bloemen worden graag bezocht door bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Agastache groeit van nature goed op een zonnige plaats en niet te natte grond. Op een droge beschutte standplaats zijn ze zelfs meerjarig. Zaaien: Binnen van maart tot mei in potten. Buiten ter plaatse zaaien van april tot begin juni. Hoogte: 40-50 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Ageratum mexicanum 'Blue Mink' -seeds-

  LEVERBALSEM, Ageratum houstonianum Blue Mink Eenjarig: Een dwerg Ageratum met grijsblauwe bloemen voor lage borders, bloemperken, bloembakken en rotstuinen. De pluizige bloemen staan in schermen en worden rijkelijk bezocht door vlinders en bijen. Ageratum verlangt een warme en zonnig plaats en groeit op de meest voorkomende grondsoorten. Zaaien: Binnen in potten van februari tot april. Buiten ter plaatse in mei. Hoogte: 20-30 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Agrostemma githago 'Milas' -seeds-

  BOLDERIK, Agrostemma githago Milas Eenjarig: Dit is een grootbloemige selectie van de bekende akkerbloem uit vroeger tijden. Toen werd het als onkruid beschouwd omdat de giftige zaden uit het graan moesten worden geschoond. Milas is zeer geschikt als plukbloem in veldboeketten en voor groepen in natuurlijke tuinen en in vaste plantenborders. Bolderik is gemakkelijk rechtstreeks in de tuin te zaaien op een zonrijke plaats. De zaden zijn nog altijd giftig. Zaaien: Buiten ter plaatse van april tot juni en in september. Eventueel uitdunnen. Hoogte: 70-80 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot september
 • Alyssum maritimum 'Oriental Nights' -seeds-

  SCHILDZAAD, Alyssum maritimum Oriental Nights Eenjarig: Bekend eenjarig kruipplantje voor randen, perken en lage borders. U kunt ze ook zaaien in potten en schalen op het terras of balkon. Alyssum vormt een kussen van kleine bloempjes in de tuin en in potten groeien de stengels hangend over de rand. Koningstapijt bloeit in violet. Bij voorkeur planten of zaaien op plaats in de volle zon en op een niet te natte grondsoort. Zaaien: Binnen in potten van maart tot mei. Buiten van april tot juni. Eventueel uitdunnen of verplanten. Hoogte: 10-15 cm. Plantafstand: 10 cm. Bloeitijd: Juni tot september.
 • Alyssum maritimum 'Rosie O'Day' -seeds-

  SCHILDZAAD, Alyssum maritimum Rosie O'Day Eenjarig: Bekend eenjarig kruipplantje voor randen, perken en lage borders. U kunt ze ook zaaien in potten en schalen op het terras of balkon. Rosie O'Day bloeit rijk en vormt een kussen van kleine roze bloempjes. Makkelijk te zaaien en te kweken plantje. Bij voorkeur planten of ter plaatse zaaien op een zonnige plaats en niet te natte grondsoort. Zaaien: Binnen in potten van maart tot mei. Buiten van april tot juni. Eventueel uitdunnen of verplanten. Hoogte: 10-15 cm. Plantafstand: 10 cm. Bloeitijd: Juni tot september.
 • Alyssum maritimum 'Sneeuwkleed' -seeds-

  SCHILDZAAD, Alyssum maritimum Sneeuwkleed Eenjarig: Bekend eenjarig kruipplantje voor randen, perken en lage borders. Ook geschikt voor in potten en schalen op het terras of balkon. Deze variëteit bloeit rijk en langdurig met vele sneeuwwitte bloempjes vooral op een zonnige plaats en niet te natte grondsoort. Zaaien: Binnen in potten van maart tot mei. Buiten van april tot juni. Eventueel uitdunnen of verplanten. Hoogte: 10-15 cm. Plantafstand: 10 cm. Bloeitijd: Juni tot september.
 • Amaranthus 'Velvet Curtains' -seeds-

  KATTESTAART, Amaranthus Velvet Curtains Eenjarig: Velvet Curtains maakt stevige en hoog opgaande planten met donker paarsrood blad. De planten zijn opvallende accent planten in de border en als achtergrond van de border. In de tweede helft van de zomer groeien de lange pluimen met vertakte, donker wijnrode bloemaren die voor een mooi verticaal contrast zorgen in de tuin. Zeer geschikt om in boeketten te verwerken. Planten of zaaien op een vochthoudende grond en zonrijke plaats. Zaaien: Onder glas van maart tot begin mei. Buiten ter plaatse zaaien van april tot eind mei. Hoogte: 150 cm. Plantafstand: 50 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Amberboa muricata 'Desert Star' -seeds-

  STER DER WOESTIJN, Amberboa muricata Desert Star Eenjarig: Amberboa heeft lila-roze bloemen die veel weg hebben van de gewone korenbloem. Plant of zaai Amberboa in de border en u zult er tot laat in het seizoen plezier van hebben. De bloemen worden graag bezocht door alle soorten vlinders. Het is ook een mooie plukbloem voor kleine boeketten. Zaaien: Buiten van maart tot half juni. Eventueel uitdunnen of verplanten. Hoogte: 80-100 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Antirrhinum majus 'Lucky Lips' -seeds-

  LEEUWEBEK, Antirrhinum majus Lucky Lips Eenjarig: U kunt deze mooie tweekleurige leeuwebek planten of zaaien in kleine groepen in hoge borders. Het zijn decoratief en langdurig bloeiende zomerbloemen en mooie plukbloemen voor gemengde zomerboeketten. De herbloei wordt bevorderd als u de uitgebloeide bloemen verwijdert. Leeuwebekken staan bij voorkeur op een zonnige plaats en in een voedselrijke grond. Zaaien: Binnen van februari tot begin mei. Buiten ter plaatse zaaien van april tot eind mei. Zaaisel niet bedekken met grond. Hoogte: 60-80 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Antirrhinum majus 'Rainbow Mix' -seeds-

  LEEUWEBEK, Antirrhinum majus Rainbow Mix Eenjarig: Halfhoogmengsel met alle kleuren van de regenboog. Leeuwebekken zijn langdurig bloeiende zomerbloemen voor borders en kleine gemengde zomerboeketten. U kunt de herbloei bevorderen door de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Planten of zaaien op een zonnige plaats en in een voedselrijke grond. Zaaien: Binnen van februari tot begin mei. Buiten ter plaatse zaaien van april tot eind mei. Zaaisel niet bedekken met grond. Hoogte: 40-50 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Antirrhinum majus nanum 'Black Prince' -seeds-

  LEEUWEBEK, Antirrhinum majus nanum Black Prince Eenjarig: Donker wijnrode leeuwebekken bijna zwart fluwelen bloemen voor diepte en accenten in bloemenborders. Ooit in Victoriaans Engeland was deze variëteit zeer in de mode en daarna eigenlijk nooit echt weggeweest want liefhebbers wisten haar altijd te waarderen. Maak er zelf mooie combinaties mee, ook in boeketten. U kunt de herbloei bevorderen door de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Planten of zaaien op een zonnige plaats en in een voedselrijke en doorlatende grond. Zaaien: Binnen van februari tot begin mei. Buiten ter plaatse zaaien van april tot eind mei. Zaaisel niet bedekken met grond. Hoogte: 40-50 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober
 • Asperula orientalis - Blauwe Bedstro -seeds-

  BLAUWE BEDSTRO, Asperula orientalis Eenjarig: Dit blauwe bedstro is familie van Lievevrouwebedstro, maar dit soort is eenjarig en kan al zes weken na het zaaien bloeien. Het vormt dan een 20-30 cm hoge, welriekende, grijsblauwe deken die het mooist tot zijn recht komt in halfschaduw. Het wil ook heel goed doen in de volle zon mits de grond vochtig genoeg is. De klein buisbloempjes trekken talrijke vlinders aan. Zaaien: Binnen van maart tot begin mei. Buiten ter plaatse van april tot juni. Hoogte: 20-30 cm. Bloeitijd: Juni tot september
 • Aster chinensis 'Kleurentapijt' -seeds-

  ASTER, Callistephus chinensis Kleurentapijt Eenjarig: Prachtmengsel van lage Asters voor lage borders en kleine boeketten. Deze Aster vormt werkelijk een tapijt van grote bloemen aan het einde van de zomer. Het scala van kleuren loopt van roomwit tot dieprood en violetblauw. Het beste is Asters niet ieder jaar op dezelfde plaats te zetten i.v.m. verwelkingsziekte. Asters verlangen zon, en een doorlatende en voedselrijke grond. Zaaien: Binnen op koele plaats van maart tot begin mei. Buiten ter plaatse zaaien van april tot begin juni.
 • Aster chinensis 'Unicum' -seeds-

  ASTER, Callistephus chinensis Unicum Eenjarig: Straalasters in een kleurrijk mengsel. Het zijn bijzondere bloemen met naaldvormige bloemblaadjes. Onmisbare bloem voor iedereen die in laatste zomer maanden boeketten wil maken. Het beste is Asters niet ieder jaar op dezelfde plaats te zetten i.v.m. verwelkingsziekte. Asters verlangen zon, en een doorlatende en voedselrijke grond. Zaaien: Binnen op koele plaats van maart tot begin mei. Buiten ter plaatse zaaien van april tot begin juni. Hoogte: 50-60 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober
 • Cactusmengsel -seeds-

  CACTUSSEN, Vele soorten gemengd Meerjarig: mengsel van verschillende soorten kamercactussen zoals: Opuntia, Mamillaria, Cereus, Echinocactus enz. Zaaien: Binnen zaaien van maart tot oktober op een warme plaats. Bloeitijd: De meeste cactussen bloeien vanaf het derde jaar na zaaien.
 • Calendula officinalis 'Apricot Delight' -seeds-

  GOUDSBLOEM, Calendula officinalis Apricot Delight Eenjarig: De aloude goudsbloem in een nieuwe en bijzondere kleur: roomgeel, zacht abrikoosoranje tot lichtroze. Liefhebbers van zachte tinten kunnen ze in de tuin, grote plantenbakken en de plukbloemenhoek planten of zaaien. Calendula wordt ook gekweekt voor gebruik als keuken- en geneeskrachtigkruid. Gemakkelijk te kweken, u kunt ze rechtstreeks in de tuin zaaien. Calendula stelt weinig eisen aan de grondsoort. Zaaien of planten op een zonnige plaats of half schaduw. Zaaien: Binnen van maart tot begin mei. Buiten ter plaatse van april tot juni of in september. Hoogte: 30-40 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Calendula officinalis 'Calexis Orange' -seeds-

  GOUDSBLOEM, Calendula officinalis Calexis Orange Eenjarig: Calexis heeft de bekende oranje goudsbloemenkleur, echter de bloemvorm maakt deze variëteit apart. De dubbele cactusvormige bloemen zijn opgemaakt uit talrijke opgerolde bloembladen. Rijkbloeiend in het vroege voorjaar voor uw lage borders en plantenbakken. Het is mogelijk al vroeg rechtstreeks in de tuin te zaaien voor een extra vroege bloei. Groeit op vrijwel alle grondsoorten, bij voorkeur in half schaduw of volle zon. Zaaien: Binnen van maart tot begin mei. Buiten ter plaatse van april tot juni of in september. Hoogte: 20-30 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Calendula officinalis 'Fiesta Gitana' -seeds-

  GOUDSBLOEM, Calendula officinalis Fiesta Gitana Eenjarig: Mengsel van dubbele goudsbloemen in verschillende tinten van roomgeel tot dieporanje. Fiesta Gitana is een compacte variëteit die zeer geschikt is voor lage borders en plantenbakken. U kunt ze al vroeg rechtstreeks in de tuin zaaien voor een extra vroege bloei. Groeit op vrijwel alle grondsoorten, bij voorkeur in half schaduw of volle zon. Zaaien: Binnen van maart tot begin mei. Buiten ter plaatse van april tot juni of in september. Hoogte: 20-30 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Calendula officinalis 'Nova' -seeds-

  GOUDSBLOEM, Calendula officinalis Nova Eenjarig: De aloude enkelbloemige goudsbloem die in de voorjaar voor een zomerse kleur zorgt in de tuin. Prachtige plukbloem voor liefhebbers van nostalgische boeketten. Goudsbloemen zijn makkelijk te kweken planten die rechtstreeks in de tuin gezaaid kunnen worden en die weinig eisen stellen aan de grondsoort. Zaaien of planten op een plaats in half schaduw of zon. Zaaien: Binnen van maart tot begin mei. Buiten ter plaatse van april tot juni of in september. Hoogte: 50-70 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Calendula officinalis 'Simplicity' -seeds-

  GOUDSBLOEM, Calendula officinalis Simplicity Eenjarig: Een fantastisch goudsbloemenmengsel met ouderwetse enkelbloemige bloemen in allerlei geel- en oranjetinten. Het is een leuk plukbloempje voor vrolijke zomerboeketten. Goudsbloemen zijn makkelijk te kweken planten die rechtstreeks in de tuin gezaaid kunnen worden en die weinig eisen stellen aan de grondsoort. Zaaien: Binnen van maart tot begin mei. Buiten ter plaatse van april tot juni of in september. Hoogte: 40-50 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Centaurea 'Classic Magic' -seeds-

  KORENBLOEM, Centaurea cyanus Classic Magic Eenjarig: Zeer bijzonder mengsel van korenbloemen in aparte tinten uiteenlopend diep purperen, bijna zwart tot licht lila met een donker hart. Er zitten ook zwarte bloemen tussen waarvan de bloemblaadjes witte punten hebben, heel bijzonder. Makkelijk ter plaatse te zaaien en het liefst meerdere planten bij elkaar. Op een winderige plaats enige steun geven aan de planten. Ook voor opvallende veldboeketten. Zaaien: April tot half juni buiten ter plaatse. Zaaien in september is eveneens mogelijk voor vroege bloei in het volgende jaar. Hoogte: 70-90 cm. Afstand: 30 cm. Bloeitijd: Begin juni tot half oktober.
 • Centaurea cyanus 'Classic Fantastic' -seeds-

  KORENBLOEM, Centaurea cyanus Classic Fantastic Eenjarig: Fantastisch mengsel van blauwtinten, van mooie, helder hemelsblauwe tot diepblauwe korenbloemen en alle kleuren die er tussen in zitten. Voor borders en voor pluktuinen waar u verrassende boeketten kunt plukken. Korenbloemen zijn makkelijk ter plaatse te zaaien. Voor een vroege bloei in het voorjaar kan ook in het najaar gezaaid worden, of heel vroeg in het voorjaar. Op een winderige plaats enige steun geven aan de planten. Zonnig. Zaaien: Buiten ter plaatse van maart tot half juni of in september. Eventueel uitdunnen of verplanten. Hoogte: 70-90 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Centaurea cyanus 'Classic Romantic' -seeds-

  KORENBLOEM, Centaurea cyanus Classic Romantic Eenjarig: Korenbloemen in een roze tinten mix: uiteenlopend van helder roze, bijna wit tot rijk en diep oudroze. Veel bloemen zijn roze met iets wit aan de punten van de bloemblaadjes wat dit mengsel zeer bijzonder maakt. Een gemakkelijke tuinplant die op iedere grond groeit en ter plaatse gezaaid kan worden. Voor in hoge borders en als dankbare plukbloem in zomerse, en romantische veldboeketten. Aantrekkelijke bloem voor vlinders en bijen. Zaaien: Buiten ter plaatse van maart tot half juni of in september. Eventueel uitdunnen of verplanten. Hoogte: 70-90 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Centaurea cyanus enkele blauw -seeds-

  KORENBLOEM, Centaurea cyanus Eenjarig: De blauwe Korenbloem is een bekende akkerbloem die zeer goed past in een wilde plantentuin. Het is een mooie en langdurig bloeiende plant voor in groepen en als snijbloem. Aantrekkelijke bloem voor vlinders en bijen. Zaaien: Buiten van maart tot half juni of in september ter plaatse. Eventueel uitdunnen of verplanten. Hoogte: 60-80 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Cerinthe major 'Purpurescens Kiwi Blue' -seeds-

  CERINTHE, Cerinthe major Purpurescens Kiwi Blue Eenjarig: Cerinthe is een zeer bijzondere borderplant met ovale grijsgroene bladeren die tegen het einde van de zomer verkleuren naar opvallend violetblauw. De kleine violette buisbloemen worden frequent bezocht door bijen. Het is een gemakkelijke en snel groeiende plant voor op vrijwel iedere grondsoort. Zaaien: Binnen van april tot mei in potten en na half mei buiten uitplanten. Buiten zaaien ter plaatse vanaf de tweede helft van mei tot half juni. Hoogte: 60-80 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Juli tot september
 • Chrysanthemum carinatum 'Rainbow Mix' -seeds-

  GANZEBLOEM, Chrysanthemum carinatum Rainbow Mix Eenjarig: Dit soort wordt ook wel de bonte Ganzebloem genoemd vanwege de brede kleurschakering waarin deze eenjarige Chrysant voorkomt. De meeste bloemen hebben ringen van diverse contrasterende kleuren. Een rijkbloeiende plant voor borders en plukbloemen voor uw zomerboeketten. Voor iedere grondsoort, zon en halfschaduw. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april en in mei buiten uitplanten. Buiten ter plaatse zaaien van mei tot begin juni. Hoogte: 50-60 cm. Plantafstand: 25 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Chrysanthemum paludosum -seeds-

  MARGRIETJE, Chrysanthemum paludosum Eenjarig: Een klein eenjarig margrietje met een zeer rijke bloei van witte bloemen met een geel hart. Fantastische plant voor langs randen en in kleine groepen in lage borders, maar ook voor in grote plantenbakken. Meerdere planten vormen glooiende heuvels overdekt met kleine margrietjes. Geschikt voor alle grondsoorten, zon of halfschaduw. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april en in mei buiten uitplanten. Buiten ter plaatse zaaien van mei tot begin juni. Hoogte: 20-40 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september.
 • Clarkia unguiculata 'Excellent Mix' -seeds-

  AMANDELROOSJE, Clarkia unguiculata Excellent Mix Eenjarig: Dit is een rijkbloemend mengsel met mooi gevulde bloemen. Clarkia is een mooie borderplant die groeit op vrijwel alle grondsoorten, bij voorkeur op een zonnige plaats. Clarkia is ook geschikt als snijbloem voor kleurrijke boeketten. Zaaien: Buiten van april tot juni ter plaatse. Hoogte: 50-60 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september.
 • Cleome hassleriana 'Cherry Queen' -seeds-

  KATTENSNOR, Cleome hassleriana Cherry Queen Eenjarig: Cherry Queen is een kersrode kattensnor. Cleome is een decoratieve en rijkbloeiende plant voor in borders, op een zonnige plaats en in een voedzame grond. Het is een hoge plant, geschikt voor op achtergrond en tegen schuttingen. De opvallende bloemen hebben lange meeldraden die op een kattensnor lijken. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april. Buiten ter plaatse in mei. Hoogte: 90-120 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Cleome hassleriana 'Violet Queen' -seeds-

  KATTENSNOR, Cleome hassleriana Violet Queen Eenjarig: Een kattensnor met grote violette bloemen voor bijzondere combinaties in de tuin of in excentrieke boeketten. De opvallende bloemen hebben lange meeldraden die op een kattensnor lijken. Het is een hoge plant voor mooie accenten achterin de border en tegen schuttingen. Zet Cleome bij voorkeur op een zonnige plaats en in een voedzame grond. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april. Buiten ter plaatse in mei. Hoogte: 90-120 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober
 • Cleome hassleriana 'White Queen' -seeds-

  KATTENSNOR, Cleome hassleriana White Queen Eenjarig: White Queen is een mooie witte kattensnor. Cleome is een decoratieve en rijkbloeiende plant voor in borders op een zonnige plaats en in een voedzame grond. Het is een hoge plant, geschikt voor op achtergrond en tegen schuttingen. De opvallende bloemen hebben lange meeldraden die op een kattensnor lijken. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april. Buiten ter plaatse in mei. Hoogte: 90-120 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Consolida ajacis 'Blauw Boeket' -seeds-

  RIDDERSPOOR, Consolida ajacis Blauw Boeket Eenjarig: Wie houdt er niet van blauw, in allerlei nuances? Dit mengsel omvat donkerblauw, diep blauw, hemelsblauw, heel licht blauw en blauw met grijzig wit. De planten worden tot 125 cm hoog en zijn al of niet vertakt en de bloemen zijn enkel of enigszins gevuld. Voor een zonnige hoek in de tuin en prachtige boeketten die u nog kunt drogen ook. Ridderspoor heeft graag voedselrijke grond. Zaaien: Buiten maart tot mei en in september ter plaatse. Hoogte: 125 cm Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot september
 • Consolida ajacis 'Imperial Mix' -seeds-

  RIDDERSPOOR, Consolida ajacis Imperial Mix Eenjarig: Imperial Mix is een kleurrijk mengsel van de bekende Ridderspoor. Dit mengsel kan goed worden gezaaid in hoge borders en als achtergrond voor schuttingen e.d. Het is een gemakkelijke tuinplant voor op een zonnige plaats en een mooie snij- en droogbloem, maar het blad en de zaden zijn giftig. Zaaien: Binnen voorzaaien kan, maar beter is buiten ter plaatse te zaaien van februari tot mei of in september. De zaden bedekken met een dun laagje grond. Riddersporen kiemen het beste op een koele, vochtige en donkere plaats. Hoogte: 80-100 cm. Plantafstand: 25 cm. Bloeitijd: Juli tot augustus.
 • Consolida regalis 'Blue Cloud' -seeds-

  BLAUWE RIDDERSPOREN, Consolida regalis Blue Cloud Eenjarig: Dit is een bossige, rijkvertakkende plant met kleine violet-blauwe bloemen. Het is een mooie borderplant voor in kleine groepen die gemakkelijk groeit en rijkelijk bloeit. Blue Cloud is een fantastische snijbloem voor gemengde boeketten. Het blad en de zaden van Riddersporen zijn giftig. Zaaien: Binnen voorzaaien kan, maar beter is buiten ter plaatse te zaaien van februari tot mei of in september. De zaden bedekken met een dun laagje grond. Riddersporen kiemen het beste op een koele, vochtige en donkere plaats. Hoogte: 70-80 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Juni tot september.
 • Convolvulus tricolor 'Royal Ensign' -seeds-

  DAGSCHONE, Convolvulus tricolor Royal Ensign Eenjarig: Convolvulus is een rijkbloeiende plant met mooie kelkbloemen die geschikt is voor borders, randen en potten. De bloemen zijn blauw met een wit, geel hart. Het is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen die op een voedselrijke grond en een zonnige plaats goed groeit en langdurig bloeit. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april. Buiten in mei tot begin juni of in september. Hoogte: 30-40 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Cosmos bipinatus 'Xsenia' -seeds-

  COSMEA, Cosmos bipinnatus Xsenia Eenjarig: Xsenia heeft een speciale kleur, rozerood met terracotta. De lage planten zijn zeer geschikt voor kleine tuinen, maar de stelen zijn lang genoeg om er boeketten van te plukken. Cosmosbloemen trekken veel bijen en vlinders aan. Geschikt voor borders, in plantenbakken en in de pluktuin. Volle zon of halfschaduw. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april of in mei tot juni buiten ter plaatse. Hoogte: 50-60 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Cosmos bipinnatus 'Apricotta' -seeds-

  COSMEA, Cosmos bipinnatus Apricotta Eenjarig: Deze unieke abrikooskleurig Cosmos is nog maar sinds kort beschikbaar. De 8 cm grote licht oranje-rozige bloemen zijn zeer bijzonder en een verrijking van het Cosmos assortiment. De bloemen laten zich mooi schikken in zomerse boeketten. Uitstekende planten voor de hoge bloemenborders en bovendien geschikt voor de vlindertuin. Voor plaatsen in de volle zon of iets halfschaduw. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april of in mei tot juni buiten ter plaatse. Hoogte: 80-100 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Cosmos bipinnatus 'Cosimo Red-White' -seeds-

  COSMEA, Cosmos bipinnatus Cosimo Red-White Eenjarig: Bijzondere Cosmos met gestreepte bloemen in donker paarsrood en wit die decoratief aftekenen tegen het diepgeveerde donkergroene blad. Cosmos groeit en bloeit op vrijwel elke grondsoort op een plaats in de zon of halfschaduw. De lage planten maken Cosimo geschikt voor kleine tuinen en lage bloemenborders. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april of in mei tot juni buiten ter plaatse. Hoogte: 60-80 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Cosmos bipinnatus 'Rubenza' -seeds-

  COSMEA, Cosmos bipinnatus Rubenza Eenjarig: Een nieuwe Cosmos met een fantastisch nieuwe kleur. De bloemen openen in diep wijnrood en verbloeien naar oudroze. De bloemen in verschillende kleurstadia zorgen voor een opvallend mengsel in warme, rode en roze tinten die mooi aftekenen tegen het donkergroene blad. Uitstekende borderplant en plukbloem en bovendien geschikt voor de vlindertuin. Volle zon of halfschaduw. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april of in mei tot juni buiten ter plaatse. Hoogte: 60-80 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Cosmos bipinnatus 'Snow Puff' -seeds-

  COSMEA, Cosmos bipinnatus Snow Puff Eenjarig: Cosmea met half en geheel gevulde bloemen die als sneeuwballen in de plant hangen. Op het eeste gezicht geen Cosmea maar de schijn bedriegt. Het beste is binnen voorzaaien en later ruim uitplanten op een zonrijke plaats. Mooi plukbloem voor een mengboeket met een Cosmea in een andere kleur. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april of in mei tot juni buiten ter plaatse. Hoogte: 100-120 cm Plantafstand: 50 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Cosmos bipinnatus 'Velouette' -seeds-

  COSMEA, Cosmos bipinnatus Velouette Eenjarig: Bloemen in diep wijnrood met witte strepen. Deze contrasteerde kleuren verschijnen in verschillende gradaties en zijn het sterkst waarneer de bloemen net open gaan. Pluk ze voor een apart zomerboeket maar ook in de tuin zijn ze heel opvallend. Geschikt voor ieder grond maar geef de planten wel de ruimte en veel zon. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april of in mei tot juni buiten ter plaatse. Hoogte: 80-100 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Cosmos bipinnatus 'Xanthos' -seeds-

  COSMEA, Cosmos bipinnatus Xanthos Eenjarig: Unieke Cosmos met een unieke zachtgele kleur. Tot voor kort was dit een onbekende kleur in dit type Cosmea en Xanthos is dan ook meerdere keren bekroond als noviteit. Het zachte geel combineert mooi in de border en in boeketten. Geschikt voor lage borders, in plantenbakken en in de pluk- en vindertuin. Volle zon of halfschaduw. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april of in mei tot juni buiten ter plaatse. Hoogte: 60-80 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Cosmos sul. 'Klondike Bright Lights' -seeds-

  COSMEA, Cosmos sulphureus Klondike Bright Lights Eenjarig: Cosmos is een decoratieve en makkelijk bloeiende tuinplant voor in kleine groepen in borders en grote potten. Dit is een rijkbloeiend mengsel in helder geel tot diep oranje tinten. Aantrekkelijk als snijbloem en voor vlinders en bijen. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april of in mei tot juni buiten ter plaatse. Hoogte: 60-80 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Dahlia 'Sunny Reggae' -seeds-

  PERKDAHLIA, Dahlia variabilis Sunny Reggae Eenjarig: Halskraag Dahilia is in tinten oranje, geel en scharlaken. De bloemen hebben een tweede kraag van kleine bloemblaadjes rond het bloemhart. Zaai-Dahlia's zijn gemakkelijke planten die rechtstreeks in de tuin gezaaid kunnen worden op een vochthoudende grond. Ze bloeien dan net zo snel als knol-Dahlia's. Toepassingen zijn uiteenlopend: borders, plantenbakken en als zomersnijbloem. U kunt in het najaar de knollen met de mooiste bloemen oprooien en binnen vorstvrij bewaren voor het volgende jaar. Zaaien of planten op een voedselrijke grond op een zonnige plaats. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april in potten. Na half mei tot juni buiten ter plaatse. Hoogte: 40-60 cm. Afstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Dahlia variabilis 'Dandy' -seeds-

  PERKDAHLIA, Dahlia variabilis Dandy Eenjarig: Opvallende en kleurrijke Dahlia. Veel bloemen hebben een tweede kraag van kleine bloemblaadjes rond het bloemhart, soms in een contrasterende kleur met die van de buitenbladen. Zaai-Dahlia's zijn gemakkelijke planten die rechtstreeks in de tuin gezaaid kunnen worden op een vochthoudende grond. Ze bloeien dan net zo snel als knol-Dahlia's. Toepassingen zijn uiteenlopend: borders, plantenbakken en als zomersnijbloem. U kunt in het najaar de knollen met de mooiste bloemen oprooien en binnen vorstvrij bewaren voor het volgende jaar. Zaaien of planten op een voedselrijke grond op een zonnige plaats. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot april in potten. Na half mei tot juni buiten ter plaatse. Hoogte: 40-60 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Dorotheanthus b. 'Sunshine Mix' -seeds-

  IJSBLOEMEN, Dorotheanthus bellidiformis Sunshine Mix Eenjarig: IJsbloemen of IJskruid is een zomerbloeier voor randen, perken en lage borders waar het een tapijt vormt van mooie bloemen in de meest uiteenlopende kleuren. Deze bloemen gaan echter alleen open wanneer er voldoende zonlicht is dus u moet ze een plaats in de volle zon geven. Aan de grondsoort stellen IJsbloemen niet veel eisen, als het maar niet te nat is. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. Buiten ter plaatse in mei. Hoogte: 10-20 cm. Plantafstand: 10 cm. Bloeitijd: Juli tot september.
 • Eschscholzia cal. 'Orange King' -seeds-

  SLAAPMUTSJE, Eschscholzia californica Orange King Eenjarig: Slaapmutsjes zijn makkelijk te kweken plantjes voor vrijwel iedere grond en zelfs voor droge zandgronden. Zeer geschikt voor randen, lage borders en in potten op een zonnige plaats. Orange King bloeit rijk en langdurig in helder oranje. Zaaien: Binnen voorzaaien in maart tot april in potten. Buiten ter plaatse in april tot begin juni of september. Hoogte: 30-40 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot september.