Voordelig geprijsde bloembollen voor de consument, ga naar onze andere shops.

Melding

Maak nu uw keuze uit ons uitgebreide en vernieuwde assortiment 2024. Bloembollen worden geleverd in de planttijd, de herfst.

Trillium

Bosplanten voor een plaats in de halfschaduw of schaduw, prima als onderbegroeiing, in humusrijke niet te droge bodem. Voor de liefhebber met enig geduld, de knollen kunnen het eerst jaar latent zijn en het duurt een paar jaar alvorens de planten zich volledig ontwikkeld hebben. Bloeitijd  april-mei. Winterhard, zone 6-8. Alle soorten beperkt leverbaar, grootte I.

 • Trillium catesbaei x sulcatum

  Bijzondere Trillium ontstaan uit T. catesbaei x T. sulcatum. Stevig plant die prima zaad vormt waaruit hij vermeerderd wordt.
 • Trillium cuneatum

  Trillium is een prachtige bosplant voor in de (half)schaduw op humusrijke bodem. Het duurt even voordat de plant zich ontwikkeld, het kan zelfs zijn dat de wortelstok het eerste jaar na aanplant latent blijft. Maar het is het wachten waard. Roodbruine opstaande bloemen en bovendien fraai getekend blad.
 • Trillium erectum

  Trillium is een prachtige bosplant voor in de (half)schaduw op humusrijke bodem. Het duurt even voordat de plant zich ontwikkeld, het kan zelfs zijn dat de wortelstok het eerste jaar na aanplant latent blijft. Maar het is het wachten waard. EenTtrillium met groot blad en vrij kleine roodbruine bloemen.
 • Trillium grandiflorum

  Trillium is een prachtige bosplant voor in de (half)schaduw op humusrijke bodem. Het duurt even voordat de plant zich ontwikkeld, het kan zelfs zijn dat de wortelstok het eerste jaar na aanplant latent blijft. Maar het is het wachten waard. Een grootbloemige zuiver witte trillium, de bekendste.
 • Trillium grandiflorum 'Snow Bunting'

  Trillium is een prachtige bosplant voor in de (half)schaduw op humusrijke bodem. Het duurt even voordat de plant zich ontwikkeld, het kan zelfs zijn dat de wortelstok het eerste jaar na aanplant latent blijft. Maar het is het wachten waard. Een zeldzame gevuldbloemige zuiver witte trillium.
 • Trillium luteum

  Trillium is een prachtige bosplant voor in de (half)schaduw op humusrijke bodem. Het duurt even voordat de plant zich ontwikkeld, het kan zelfs zijn dat de wortelstok het eerste jaar na aanplant latent blijft. Maar het is het wachten waard. Zachtgele Trillium met vrij grote bloemen en een zilver met groen blad.
 • Trillium sessile

  Trillium is een prachtige bosplant voor in de (half)schaduw op humusrijke bodem. Het duurt even voordat de plant zich ontwikkeld, het kan zelfs zijn dat de wortelstok het eerste jaar na aanplant latent blijft. Maar het is het wachten waard. Kastanjebruine bloemen en een mooi getekend blad.