Voordelig geprijsde bloembollen voor de consument, ga naar onze andere shops.

Zaden voor tweejarige en vaste planten

 • Alcea ficifolia 'Hybriden' -seeds-

  STOKROOS Alcea ficifolia Hybriden Tweejarig: Enkele stokrozen zijn cottage-garden planten van de eerste orde. Deze ficifolia hybriden zijn iets beter bestand tegen roest dan A. rosea. U kunt de mooiste kleuren uit dit mengsel van gele, roze en rode tinten selecteren en de planten op een goede doorlatende grond zetten. Ze zijn vaak meerjarig wanneer u de bloemstengels ruim voor de winter afknipt. Stokrozen zijn mooie achtergrondplanten tegen schuttingen en muren. Zaaien: Buiten van mei tot juli ter plaatse of in potten. Hoogte: 180-200 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Juni tot september van het volgende jaar.
 • Alcea rosea 'Nigra' -seeds-

  STOKROOS, Alcea rosea Nigra Tweejarig: Zwarte stokroos. De 8 tot 10 centimeter grote, enkele bloemen zijn heel mooi donkerpurper. Deze zijn zeer in trek bij hommels, bijen en vlinders. De Zwarte stokroos kan wel twee meter hoog worden en is meestal tweejarig. De planten staan het liefst op een beschutte, zonnige standplaats op een voedzame, niet te droge bodem. In de winter is bescherming tegen overmatig vocht en strenge vorst gewenst. Zaaien: Buiten april tot juni. Hoogte: 160-200 cm Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Juni tot augustus
 • Alcea rosea plena 'Chater's Dubbele' -seeds-

  STOKROOS, Alcea rosea plena Chater's Dubbele Tweejarig: Dit is een kleurrijk mengsel van de hoge dubbele Stokroos. Door de lange bloemaren zijn ze zeer geschikt voor achtergronden van borders en tegen schuttingen en muren. Alcea staat het liefst op een doorlatende grond en op een zonnige plaats. Het is een aantrekkelijke plant voor bijen. Zaaien: Buiten van mei tot juli ter plaatse of in potten vanwege penwortel. Hoogte: 180-200 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Juni tot september van het volgende jaar.
 • Aquilegia caerulea 'McKana Giants' -seeds-

  AKELEI, Aquilegia caerulea McKana Giants Mix Meerjarig: Mengsel van grootbloemige, sierlijk gevormde Akeleien in een brede kleurschakering. Het zijn kortlevende vaste planten die zich zelf uitzaaien. Dus na enkele jaren komt u ze op verschillende plaatsen in de tuin tegen. De juiste kleuren op de juiste plaats kunt u dan laten staan, van de andere kunt u een mooi boeket plukken. Zaaien of planten op een doorlatende maar vochtige grond in de zon of halfschaduw. De hele plant is giftig. Zaaien: Buiten van mei tot augustus ter plaatse of in potten en later uitplanten. Hoogte: 70-80 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Mei-juni van het volgende jaar.
 • Aquilegia vulgaris -seeds-

  AKELEI, Aquilegia vulgaris Meerjarig: De Wilde akelei is een van de allermooiste soorten uit onze inheemse flora. Deze vaste plant is kortlevend en zaait zichzelf uit. U kunt ze dan ook na enkele jaren op verschillende plaatsen in uw tuin terugvinden. In de voorzomer verrijzen uit het blauwgroene blad de tot 60 cm hoge, bloeistengels met grote, meestal blauwpaarse bloemen. Zaaien of planten op een doorlatende maar vochtige grond in de zon of halfschaduw. De hele plant is giftig. Zaaien: Buiten april tot juni en in september Hoogte: 60 cm Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Mei tot juli.
 • Campanula medium 'Calycanthema' -seeds-

  MARIETTEKLOKJE, Campanula medium Calycanthema Tweejarig: Deze Campanula wordt ook wel Kop & Schotel genoemd vanwege de gekleurde kelkbladen die op schotels lijken. Hierdoor zijn het extra grote bloemen die een bijzonder cachet geven aan boeketten. Het is een makkelijke tuinplant die geschikt is voor vrijwel iedere grondsoort. Zaaien: Binnen voorzaaien in maart tot april. Buiten ter plaatse of op zaaibed van april tot juni. Hoogte: 70-90 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot augustus van het volgende jaar.
 • Delphinium cultorum 'Pacific Giant' -seeds-

  RIDDERSPOREN, Delphinium cultorum Pacific Giants Meerjarig: Dit is een mengsel van vaste riddersporen in de kleuren: paars, violet, blauw, roze en wit. Het zijn prachtige en statige planten in hoge borders en de lange, symetrische bloemaren zijn ook zeer geschikt voor grote boeketten. Met riddersporen zijn opvallende combinaties te maken met andere vaste planten of hoge eenjarigen. Geschikt voor de meeste grondsoorten. Zaaien: Buiten van mei tot augustus ter plaatse of in potten en later uitplanten. Hoogte: 130-160 cm. Plantafstand: 50 cm. Bloeitijd: Juni tot juli van het volgende jaar.
 • Dianthus barbatus 'Black Adder' -seeds-

  DUIZENDSCHOON, Dianthus barbatus Black Adder Tweejarig: Deze donkerrode Duizendschoon is een uitstekende tuinplant en een opvallende plukbloem. De kleur doet het goed in groepen in de siertuin en de bloemschermen zijn aantrekkelijk voor verschillende vlindersoorten. Bij vroeg zaaien in het voorjaar zullen ze hetzelfde jaar nog bloeien. Zaaien: Buiten ter plaatse of op zaaibed zaaien van maart tot juli. Hoogte: 40-50 cm. Bloeitijd: Mei tot juli van het volgende jaar.
 • Dianthus barbatus 'Florist Mengsel' -seeds-

  DUIZENDSCHOON, Dianthus barbatus Florist Mengsel Tweejarig: Dit is een kleurrijk mengsel van de bekende Duizendschoon. Het is een makkelijke tuinplant voor randen, borders en perken. Bovendien zeer geschikt als snijbloem. Aantrekkelijke plant voor vlinders. Zaaien: Buiten ter plaatse of op zaaibed zaaien van maart tot juli. Hoogte: 50-60 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Mei tot juli van het volgende jaar
 • Digitalis purpurea 'Alba' -seeds-

  VINGERHOEDSKRUID, Digitalis purpurea Alba Tweejarig: Dit is mooie tweejarige tuinplant met lange aren van helder witte vingerhoedjes, een enkele anders gekleurde uitzondering daargelaten. De statige lange bloemaren hebben een natuurlijk effect in nostalgische borders. Vingerhoedskruid is een opvallende accentplant die zich thuis voelt op schaduwrijke plaatsen en een voorkeur heeft voor vochtige gronden. Het zijn aantrekkelijke planten voor bijen. Giftig. Zaaien: Buiten van mei tot juli ter plaatse of in potten. Hoogte: 80-120 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juni tot juli van het volgende jaar.
 • Digitalis purpurea 'Pam's Choice' -seeds-

  VINGERHOEDSKRUID, Digitalis purpurea Pam's Choice Tweejarig: Een Vingerhoedskruid met witte bloemen die aan de binnenzijde donker paarsrood zijn gekleurd. Enkele planten bij elkaar zorgen voor een indrukwekkend en onvergetelijk accent in de tuin. De Digitalis plant u niet alleen voor u zelf, maar ieder vingerhoedje is een dankbare schuilplaats voor hommels en bijen tijdens een zomerse regenbui. Vingerhoedskruid vormt in het eerste jaar grote bladrozetten waaruit in de volgende zomer hoge bloemstengels verrijzen. Schaduw heeft de voorkeur, maar op niet te droge grond doen ze het ook in de volle zon uitstekend. De hele plant is giftig. Zaaien: Buiten van mei tot in juli ter plaatse in potten of op een zaaibed. Hoogte: 150 cm Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juni tot juli.
 • Digitalis purpurea 'Regal Splendour' -seeds-

  VINGERHOEDSKRUID, Digitalis purpurea Regal Splendour Tweejarig: Reuze vingerhoedskruid in zowel de hoogte als bloemgrootte. Alles hier is in overtreffende trap. De hoog oprijzende bloemaren hebben een majesteitelijke uitstraling. Fantastisch tegen muren en in hoge border. Zelfs als snijbloem maar staat helaas niet erg lang op de vaas. Geliefd bij hommels en bijen die de grote bloemen als schuilplaats voor de regen gebruiken. Alle plantdelen zijn giftig. Zaaien: Buiten van mei tot juli ter plaatse of in potten. Hoogte: 150-180 cm. Plantafstand: 50 cm. Bloeitijd: Juni tot juli van het volgende jaar.
 • Echinacea purpurea -seeds-

  ZONNEHOED, Echinacea purpurea Meerjarig: Echinacea of Rudbeckia is een vaste plant met zeer fraaie bloemen voor borders en in boeketten. De uitgebloeide bloemen kunnen ook worden gebruikt voor in droogboeketten. Het is een aantrekkelijke plant voor bijen en vlinders die bij voorkeur op een zonnige plaats staat. Echinacea wordt al eeuwenlang gebruikt als geneeskrachtig kruid. Zaaien: Buiten ter plaatse of op zaaibed van maart tot juni. Hoogte: 80-100 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot september van het volgende jaar.
 • Echinacea purpurea 'Alba' -seeds-

  WITTE ZONNEHOED, Echinacea purpurea Alba Meerjarig: Fantastische en stevige vaste plant waarvoor in iedere border een plaats te vinden is. De mooie witte bloemen zijn gemakkelijk te combineren en vallen op door hun sierlijke, bolvormige bloemhart in goudbruin met olijfgroen. De bloemen worden zeer gewaardeerd door bloemschikkers, zelfs als de bloembladen zijn gevallen. De bloemen zijn bovendien geliefd bij allerlei vliegende insekten die op zoek zijn naar nectar. Zon of halfschaduw op kalkrijke grondsoort. Zaaien: Buiten ter plaatse of op zaaibed van maart tot juni. Hoogte: 80-100 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot september van het volgende jaar.
 • Echinops ritro -seeds-

  KOGELDISTEL, Echinops ritro Meerjarig: Dit is een mooie vaste plant voor in kleine groepen of als solitair. De zilverblauwe, kogelronde bloemen zijn geschikt als snij- en droogbloem. Echinops staat bij voorkeur op een zonnige plaats en in een arme grond. Het is een aantrekkelijke plant voor bijen en vlinders. Zaaien: Buiten ter plaatse of op zaaibed vanaf maart tot juli. De zaden licht met grond bedekken en vochtig houden. Echinops kiemt onregelmatig. Hoogte: 80-100 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot september van het volgende jaar.
 • Erysimum cheiri 'Bedder Mix' -seeds-

  MUURBLOEMEN, Erysimum cheiri Bedder Mix Tweejarig: Lage Muurbloemen in een veelkleurig mengsel met bloemen in roomwit tot dieprood en enkele gevlamde bloemen. Zeer geschikt voor randen langs muren, paden, terrassen en in grote potten. De bloemen openen zich en geuren heerlijk in het vroege voorjaar wanneer er nog niet veel bloeit in de tuin. Op een droge kalkrijke grond en met enige beschutting tegen strenge vorst kunnen ze meerdere jaren uw tuin sieren. Niet te veel bemesten. Zaaien: Buiten in mei tot augustus ter plaatse of in potten. Later eventueel verplanten. Hoogte: 30-40 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: April tot juni van het volgende jaar.
 • Lunaria annua -seeds-

  JUDASPENNING, Lunaria annua Tweejarig: Vroeg in het voorjaar bloeiende tweejarige tuinplant met diepviolette en witte bloemen. Judaspenning dankt zijn naam aan de zilverkleurige zaaddozen die na de bloei verschijnen. Deze zaaddozen kunt u plukken voor herfst-stillevens en winterboeketten, maar ook als winter-silhouet in de tuin laten staan. Geschikt voor alle grondsoorten en een zonnige standplaats of schaduw. Zaaien: Buiten ter plaatse of op zaaibed van mei tot augustus. Hoogte: 70-80 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: April tot juni van het volgende jaar.
 • Lupinus polyphyllus 'Noble Maiden' -seeds-

  LUPINUS, Lupinus polyphyllus Noble Maiden Meerjarig: Voor deze bekende tuinplant met roomwitte bloemaren is in iedere tuin een plaats te vinden. Talrijke combinaties zijn mogelijk. Bovendien is het een mooie snijbloem voor een sfeervol en nostalgisch boeket. Na de bloei de oude bloemen zoveel mogelijk verwijderen om de plant te laten aansterken voor de winter. Lupines staan bij voorkeur op een zonnige plaats en in een kalkarme, doorlatende grond. Wanneer vroeg gezaaid kunnen ze het eerste jaar bloeien. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot april in potten. Buiten ter plaatse of op zaaibed vanaf april tot juni. De zaden eventueel laten voorweken, licht met grond bedekken en vochtig houden. Kiemt soms onregelmatig. Hoogte: 80-100 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Mei tot juli van het volgende jaar.
 • Lupinus polyphyllus 'Russell Mix' -seeds-

  LUPINUS, Lupinus polyphyllus Russell Hybrids Meerjarig: Dit is een mengsel van kleurrijke hybriden voor in kleine groepen of als solitair . Het is een onmisbare plant voor de nostalgische boerentuin. De attractieve bloemaren bloeien vroeg in de zomer in verschillende kleuren: roze, rood, paars, blauw, geel en velerlei tweekleuren. Lupines staan bij voorkeur op een zonnige plaats en in een kalkarme, doorlatende grond. Wanneer vroeg gezaaid kunnen ze het eerste jaar bloeien. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot april in potten. Buiten ter plaatse of op zaaibed vanaf april tot juni. De zaden eventueel laten voorweken, licht met grond bedekken en vochtig houden. Hoogte: 80-100 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Mei tot juli van het volgende jaar.
 • Myosotis sylvatica 'Indigo Compacta' -seeds-

  VERGEET-MIJ-NIETJE, Myosotis sylvatica Indigo Compacta Tweejarig: Dit is een compacte variëteit van de alom bekende Vergeet-mij-nietjes. Het zijn mooie blauw bloeiende tweejarigen die zichzelf vrijelijk uitzaaien op iedere plaats waar ze zich thuis voelen. Wanneer ze opkomen op ongewenste plaatsen dan kunt u ze ook verplanten in potten en kuipen of er dwergboeketjes van plukken. Zaaien: Buiten ter plaatse of op zaaibed van juni tot augustus. Hoogte: 10-20 cm. Plantafstand: 10 cm. Bloeitijd: April tot eind juni van het volgende jaar.
 • Myosotis sylvatica 'Roze' -seeds-

  VERGEET-MIJ-NIETJE, Myosotis sylvatica Roze Tweejarig: Het overbekende Vergeet-mij-nietje, nu niet in het blauw maar in zacht roze. Bloeit evenals de blauwe in het vroege voorjaar als de bloembollen bloeien. Hiermee kan mooi worden gecombineerd in de bordertuin. Vergeet-mij- nietjes zijn ook zeer geschikt voor potten en bloembakken en zelfs voor kleine voorjaarsboeketjes. Het zijn makkelijke tuinplanten die op iedere grond en in ieder hoekje van de tuin groeien. Zaaien: Buiten ter plaatse of op zaaibed van juni tot augustus. Hoogte: 20-30 cm. Plantafstand: 10 cm. Bloeitijd: April tot eind juni van het volgende jaar.
 • Papaver nudicaule 'Kelmscott's Giants' -seeds-

  IJSLANDSE PAPAVER, Papaver nudicaule Kelmscott's Giants Tweejarig: Dit is een grootbloemig mengsel van roomwitte, gele en helder oranje papavers. Het zijn opvallende tuinplanten voor randen, borders en perken. Bovendien geschikt als snijbloem wanneer ze nog in de knop worden gesneden en de stelen direct in heet water worden gedompeld. U kunt ze zaaien op alle plaatsen en wanneer vroeg gezaaid, bloeien ze het eerste jaar al. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot april in potten. Buiten ter plaatse zaaien van half april tot september. Hoogte: 40-50 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot september, afhankelijk van zaaidatum.
 • Papaver orientale 'Briljant' -seeds-

  OOSTERSE KLAPROOS, Papaver orientale Brilliant Meerjarig: Vaste klaproos met enorme scharlakenrode bloemen. Ieder bloemblad heeft een zwarte vlek aan de basis. Opvallende, bijna exotische bloemen die vroeg in de zomer kleur brengen in de tuin. U kunt er ook een of enkele in een vaas zetten. Deze Papavers groeien op de meeste grondsoorten, in de zon of half schaduw. Zaaien: Buiten van mei tot augustus ter plaatse of in potten en later uitplanten. Hoogte: 70-90 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Mei-juni van het volgende jaar.
 • Papaver orientale 'Konigin Alexandra' -seeds-

  OOSTERSE KLAPROOS, Papaver orientale Königin Alexandra Meerjarig: Sterke tuinplant met grote zachtroze bloemen. Er kan enige kleur variatie in voorkomen, ga met de mooiste kleuren door en verwijder de minder mooie. Het kunnen grote planten worden die u eventueel kunt scheuren in de herfst. Het is een mooie bloem om in de vaas te zetten, maar helaas niet erg lang houdbaar. Deze Papavers groeien op de meeste grondsoorten, in de zon of half schaduw. Plant ze bij voorkeur op een beschutte plaats waar de bloemen niet verwaaien. Zaaien: Buiten van mei tot augustus ter plaatse of in potten en later uitplanten. Hoogte: 70-90 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Mei-juni van het volgende jaar.
 • Papaver orientale 'Pizzicato' -seeds-

  OOSTERSE KLAPROOS, Papaver orientale Pizzicato Meerjarig: Wonderlijke, 15 tot 20 cm grote papaverbloemen in een rijk kleurenmengsels dat loopt van wit, zalm, lila-roze, scharlaken tot donkerrood. Pizzicato vormt stevige planten die relatief laag zijn waardoor ze niet snel verwaaien. Fantastische mooie bloemen verschijnen rijkelijk in de vroege zomer. Plant ze uit in borders, randen en vakken waar de bloemen goed tot hun recht komen. Geschikt voor bijna alle grondsoorten, in de zon of half schaduw. Zaaien: Buiten van mei tot augustus ter plaatse of in potten en later uitplanten. Hoogte: 60-70 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Mei-juni van het volgende jaar.
 • Physalis alkekengi franchetii -seeds-

  LAMPIONPLANT, Physalis alkekengi var. franchetii Meerjarig: Vaste plant met oplichtende oranje-rode lampionnetjes in de late zomer- en eerste herfstmaanden. Deze lampionnetjes zijn zeer goed te gebruiken in droogboeketten maar hebben ook in de tuin een bijzondere uitstraling. Groeit goed op een voedselrijke en doorlatende grond. Zaaien: Binnen zaaien van maart tot april in potten. Buiten van mei tot augustus ter plaatse of in potten en later uitplanten. Hoogte: 50-60 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: In augustus tot september verschijnen de lampionnetjes.
 • Scabiosa caucasia 'Perfecta' -seeds-

  DUIFKRUID, Scabiosa caucasica Perfecta Meerjarig: Scabiosa is een zeer mooie tuinplant met fantastische lavendelblauwe bloemen. Een goede vaste plant met veel mogelijkheden: border-, rots- en pluktuinen. Voor bloemschikkers is het een waardevolle snijbloem voor gemengde boeketten en bloemstukken. Geschikt voor een droge en bij voorkeur kalkrijke grond op een zonnige standplaats. Zaaien: Buiten van mei tot augustus ter plaatse of in potten en later uitplanten. Hoogte: 50-60 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juni- oktober van het volgende jaar.
 • Veronica longifolia -seeds-

  LANGE EREPRIJS, Veronica longifolia Meerjarig: Veronica longifolia wordt ook wel Lange Ereprijs genoemd. Het is een vaste plant met decoratieve blauwe bloempluimen die zeer mooi passen in borders en boeketten. Veronica staat het liefst op een voedselrijke en iets humusrijke grond. Het is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen. Zaaien: Buiten ter plaatse of op zaaibed zaaien van mei tot augustus. Hoogte: 60-70 cm. Plantafstand: 25 cm. Bloeitijd: Juni tot september van het volgende jaar.
 • Viola cornuta 'Blue Perfection' -seeds-

  HOORNVIOOLTJE, Viola cornuta Blue Perfection Meerjarig: Blue Perfection is een decoratief blauw viooltje dat rijkelijk bloeit. Door de uitgebloeide bloemen zoveel mogelijk te verwijderen, bloeit dit soort gedurende de gehele zomer. Viola cornuta is geschikt voor randen, rotstuinen, potten en plantenbakken en staat bij voorkeur op een vochtige grond in half schaduw. Zaaien: Binnen koud voorzaaien in februari tot maart en in april uitplanten. Buiten ter plaatse of op zaaibed zaaien van april tot mei voor bloei in de herfst. Er kan ook buiten worden gezaaid in juli tot augustus en uitplanten in september voor een vroege bloei in het volgende jaar. Hoogte: 20-25 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Afhankelijk van zaaidatum, van april tot september.
 • Viola x wittrockiana 'Black Cristal' -seeds-

  VIOLEN, Viola x wittrockiana Black Crystal Tweejarig: Deze grootbloemige viool heeft zeer donker-purperen, bijna zwarte bloemen. Dit is een zeer opvallende en weinig geziene kleur en dus zeker een variëteit voor iedereen die eens iets anders in de tuin wenst te hebben. Violen groeien op vrijwel iedere, maar bij voorkeur vochtige grond op een zonnige plaats of half schaduw. Zaaien: Binnen zaaien van september tot oktober en koel overwinteren of van februari tot april. Buiten ter plaatse of op zaaibed zaaien van juli tot augustus. Hoogte: 15-20 cm. Plantafstand: 10 cm. Bloeitijd: April tot september afhankelijk van zaaidatum.
 • Viola x wittrockiana 'Rococo' -seeds-

  VIOLEN, Viola x Wittrockiana Rococo Tweejarig: Rococo is een aparte en opvallende grootbloemige viool met vrolijk gekrulde fluweelachtige bloemen. De kleuren lopen uiteen van blauw, purper, geel, oranje tot roodbruin en allerlei mengvormen en schaduwtinten. Violen groeien op vrijwel iedere, maar bij voorkeur vochtige grond op een zonnige plaats of half schaduw. Zaaien: Binnen zaaien van september tot oktober en koel overwinteren of van februari tot april. Buiten ter plaatse of op zaaibed zaaien van juli tot augustus. Hoogte: 15-20 cm. Plantafstand: 10 cm. Bloeitijd: April tot september afhankelijk van zaaidatum
 • Viola x wittrockiana 'Zwitserse Reuzen' -seeds-

  VIOLEN, Viola x wittrockiana Zwitserse Reuzen Tweejarig: Zwitserse Reuzen zijn vanouds bekende grootbloemige Violen die in talrijke kleuren voorkomen. In dit mengsel treft u veel van deze kleuren aan voor uw plantenbakken, perken en tuinranden. Violen zijn gemakkelijk te zaaien en te kweken op een koele plaats. Ze verdragen in het najaar of vroege voorjaar enige vorst wanneer de planten goed zijn afgehard. Na de bloei kunt u ze een keer afknippen voor een tweede bloei. Violen groeien op vrijwel iedere, maar bij voorkeur vochtige grond op een zonnige plaats of half schaduw. Zaaien: Binnen zaaien van september tot oktober en koel overwinteren of van februari tot april. Buiten ter plaatse of op zaaibed zaaien van juli tot augustus. Hoogte: 15-20 cm. Plantafstand: 10 cm. Bloeitijd: April tot september afhankelijk van zaaidatum.