Voordelig geprijsde bloembollen voor de consument, ga naar onze andere shops.

Zaden voor Siervruchten

 • Cucumis 'Deco-Fruits Mix' -seeds-

  SIERKOMKOMMERS, Deco-Fruits Mix Eenjarig: Mengsel van verschillende soorten sierkomkommers: kleine, langwerpige, ronde, lichtgroene, donkergroene en bruin gestreepte en gestekelde vruchten voor in herfstdecoraties, fruitschalen, bloemstukken enz. De houdbaarheid van de vruchten is goed. Het beste kunt u ze binnen voorzaaien en verschillende grote en kleine planten later uitplanten in een kas of op een beschutte plaats waar een deel van de dag de volle zon schijnt en een ander deel schaduw is. Planten laten klimmen of opbinden, plat op de grond kan ook. Op een droge of goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bloemen bestoven kunnen worden door insecten. Zaaien: Binnen voorzaaien vanaf half april in grote potten en in de tweede helft van mei buiten uitplanten. Dan kan ook rechtstreeks ter plaatse worden gezaaid. Hoogte: De ranken worden 2 meter lang. Plantafstand: 50-80 cm. Bloeitijd: juni-augustus. Oogsttijd: augustus-oktober voor de eerste nachtvorst.
 • Cucurbita maxima 'Atlantic Giant' -seeds-

  REUZEN POMPOEN, Cucurbita maxima Atlantic Giant Eenjarig: Dit is de reusachtige wedstrijdpompoen waarmee vele records zijn behaald. Voor een recordpoging is voorzaaien gewenst. Pompoenen verlangen een zonnige plaats en een humusrijke, vochthoudende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Eventueel later bijmesten met stikstofhoudende mest. Voor echt grote vruchten slechts één vrucht per plant laten zitten en andere vruchten en bloemen verwijderen. Zaaien: Binnen voorzaaien vanaf half april in grote potten en in de tweede helft van mei buiten uitplanten. Dan kan ook rechtstreeks ter plaatse worden gezaaid. Hoogte: De ranken worden 3,5 tot 5 meter lang. Plantafstand: 100 cm. Bloeitijd: juni-augustus. Oogsttijd: september-oktober voor de eerste nachtvorst.
 • Cucurbita maxima 'Jarrahdale' -seeds-

  POMPOEN, Cucurbita maxima Jarrahdale Eenjarig: Jarrahdale is een decoratieve en smakelijke pompoen die zeer lang houdbaar is op een droge en koele plaats. De 3 tot 5 kilo zware vruchten hebben een opvallende grijze kleur en decoratieve ribben. Pompoenen verlangen een zonnige plaats en een humusrijke, vochthoudende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Eventueel later bijmesten met stikstofhoudende mest. Vroeg zaaien geeft het beste resultaat. Zaaien: Binnen voorzaaien vanaf half april in grote potten en in de tweede helft van mei buiten uitplanten. Dan kan ook rechtstreeks ter plaatse worden gezaaid. Hoogte: De ranken worden 3 tot 4 meter lang. Plantafstand: 100 cm. Bloeitijd: juni-augustus. Oogsttijd: september-oktober voor de eerste nachtvorst.
 • Cucurbita maxima 'Turkse Muts' -seeds-

  POMPOEN, Cucurbita maxima Turkse Muts Eenjarig: Volgens vele liefhebbers is dit een van de mooiste sierpompoenen. De vruchten lijken door hun vorm en de gekleurde strepen op de tulband van Turkse edelen uit vroeger tijden. Pompoenen verlangen een zonnige plaats en een humusrijke, vochthoudende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Eventueel later bijmesten. Zaaien: Binnen voorzaaien vanaf half april in grote potten en in de tweede helft van mei buiten uitplanten. In mei kan ook rechtstreeks ter plaatse worden gezaaid. Hoogte: De ranken worden 3 tot 4 meter lang. Plantafstand: 100 cm. Bloeitijd: juni-augustus. Oogsttijd: september-oktober voor de eerste nachtvorst.
 • Cucurbita moschata 'Futtsu Black Early' -seeds-

  POMPOEN, Cucurbita moschata Futtsu Black Early Eenjarig: Zeer smakelijke en decoratieve, rustieke pompoen. De vruchten zijn eerst donkergroen, bijna zwart, en verkleuren later naar prachtig grijsachtig, donker terracotta. Vruchten zijn zeer goed houdbaar en kunnen maanden na de oogst nog gegeten worden. Pompoenen verlangen een zonnige plaats en een humusrijke, vochthoudende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Eventueel later bijmesten met stikstofhoudende mest. Vroeg zaaien geeft het beste resultaat. Zaaien: Binnen voorzaaien vanaf half april in grote potten en in de tweede helft van mei buiten uitplanten. Dan kan ook rechtstreeks ter plaatse worden gezaaid. Hoogte: De ranken worden 3 tot 4 meter lang. Plantafstand: 100 cm. Bloeitijd: juni-augustus. Oogsttijd: september-oktober voor de eerste nachtvorst.
 • Cucurbita pepo 'Baby Boo' -seeds-

  MINI POMPOEN, Cucurbita pepo Baby Boo Eenjarig: Variëteit met mooie kleine roomwitte pompoentjes. Van iedere plant kunt u meerdere vruchten oogsten voor herfstdecoraties, fruitschalen enz. De ranken kunt u over een hek of door heggen laten groeien. Pompoenen verlangen een humusrijke, vochthoudende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Zaaien: Binnen voorzaaien vanaf half april in grote potten en in de tweede helft van mei buiten uitplanten. Dan kan ook rechtstreeks ter plaatse worden gezaaid. Hoogte: De ranken worden 2 tot 3 meter lang. Plantafstand: 100 cm. Bloeitijd: juni-augustus. Oogsttijd: september- oktober voor de eerste nachtvorst.
 • Cucurbita pepo 'Jack O'Lantern' -seeds-

  POMPOEN, Cucurbita pepo Jack O'Lantern Eenjarig: Dit is een echte Halloween pompoen die gebruikt wordt om gezichten en andere figuren uit te snijden. De vruchten zijn gemiddeld 10 kilo. Pompoenen verlangen een zonnige plaats en een humusrijke, vochthoudende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Eventueel later bijmesten met stikstofhoudende mest. Er kunnen meerdere vruchten aan een plant groeien maar voor echt grote vruchten slechts één vrucht per plant laten zitten. Zaaien: Binnen voorzaaien vanaf half april in grote potten en in de tweede helft van mei buiten uitplanten. Dan kan ook rechtstreeks ter plaatse worden gezaaid. Hoogte: De ranken worden 3 tot 4 meter lang. Plantafstand: 100 cm. Bloeitijd: juni-augustus. Oogsttijd: september-oktober voor de eerste nachtvorst.
 • Cucurbita pepo 'Shenot Crown of Thorns' -seeds-

  SIERKALEBAS, Cucurbita pepo Shenot Crown of Thorns Eenjarig: Dit soort heeft aparte vruchten in de vorm van een kroon in opvallende kleuren. Ze zijn redelijk goed houdbaar en kunnen worden gebruikt in herfst- stillevens. Dit soort verlangt een zonnige standplaats en een humusrijke, vochthoudende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Zaaien: Binnen voorzaaien vanaf half april in grote potten en in de tweede helft van mei buiten uitplanten. Dan kan ook rechtstreeks ter plaatse worden gezaaid. Hoogte: De ranken worden 2,5 tot 4 meter lang. Plantafstand: 70 cm. Bloeitijd: juni-augustus. Oogsttijd: september- oktober voor de eerste nachtvorst.
 • Lagenaria siceraria 'Speckled Swan' -seeds-

  FLESKALEBAS, Lagenaria siceraria Speckled Swan Eenjarig: Bijzondere variëteit die al bekend was bij de echte liefhebbers. Fleskalebas in donkergroen met lichte vlekken vaak met een lange zwanehals. Zeer decoratief en geliefd in herstdecoraties, te meer ook vanwege de goede houdbaarheid. Een kas is niet echt nodig maar geeft wel de beste resultaten, maar ook een beschutte plaats in de zon voldoet goed. In ieder geval planten op een humusrijke, vochthoudende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Wanneer u de planten laat klimmen of opbindt, oogst u de mooiste vruchten. Niet te laat zaaien want dan rijpen de vruchten onvoldoende af. Vruchten die goed rijp zijn, kunt u laten drogen en lange tijd bewaren. Zaaien: Binnen voorzaaien vanaf half april in grote potten en in de tweede helft van mei buiten uitplanten. Dan kan ook rechtstreeks ter plaatse worden gezaaid. Hoogte: De ranken worden 2,5 tot 4 meter lang. Plantafstand: 100 cm. Bloeitijd: juni-augustus. Oogsttijd: september-oktober voor de eerste nachtvorst.
 • Sierkalebassen en pompoenen mengsel -seeds-

  KLEINE SIERKALEBASSEN EN POMPOENEN, Mengsel van kleine variëteiten Eenjarig: Dit is een rijk mengsel van opvallende en decoratieve kalebassen en mini- pompoenen. Ze zijn goed houdbaar en kunnen worden gebruikt in herfst-stillevens. De planten kunnen met enige hulp een hekwerk of prieel begroeien. Deze soorten verlangen een zonnige standplaats en een humusrijke, vochthoudende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Zaaien: Binnen voorzaaien vanaf half april in grote potten en in de tweede helft van mei buiten uitplanten. Dan kan ook rechtstreeks ter plaatse worden gezaaid. Hoogte: De ranken worden 2,5 tot 4 meter lang. Plantafstand: 70 cm. Bloeitijd: juni-augustus. Oogsttijd: september-oktober voor de eerste nachtvorst.