Voordelig geprijsde bloembollen voor de consument, ga naar onze andere shops.

Bloemen- en Groentezaden

 • Aardbei, Fragaria x ananassa 'Delician F1' -seeds-

  AARDBEI, Fragaria x ananassa Delician F1 Delician F1 is een zogenaamde doordrager. U kunt er onder goede omstandigheden de hele zomer mooie, grote, smaakvolle aardbeien van plukken. Geschikt voor de volle grond, kas, platte bak of grote bloembakken. Zaad van F1 hybrides is kostbaar dus voorzichtig zaaien. Teeltwijze: Onder glas voorzaaien bij circa 22°C in potten van januari tot half mei. Het zaaisel niet te snel weggooien omdat er nog, tot circa 6 weken, nakieming kan plaatsvinden. Het zaaisel dan wel vochtig houden. Circa 6 tot 10 weken na opkomst de planten afharden voordat ze buiten worden uitgeplant. Buiten uitplanten van half april tot begin juni op een beschutte plaats in de volle zon. Uitplanten in de kas of platte bak is ook mogelijk. Plantafstand 40 x 50 cm. Regelmatig water geven en de lange uitlopers verwijderen. U kunt aardbeien oogsten vanaf eind juni tot midden oktober.
 • Agastache 'Astello Indigo' -seeds-

  DROPPLANT, Agastache Astello Indigo Eenjarig: Astello Indigo is een prachtige borderplant met talrijke violetblauwe bloemaren. Het is een sterke plant voor lage orders. De geurende bloemen worden graag bezocht door bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Agastache groeit van nature goed op een zonnige plaats en niet te natte grond. Op een droge beschutte standplaats zijn ze zelfs meerjarig. Zaaien: Binnen van maart tot mei in potten. Hoogte: 40-50 cm. Afstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober
 • Agastache hybrida 'Arcado Pink' -seeds-

  DROPPLANT, Agastache hybrida Arcado Pink Eenjarig: Arcado Pink is een heerlijk kruidig geurend lid van munt familie. Schitterend als borderplant waar ze met talrijke paarsroze bloemaren de hele zomer bloeit. De geurende bloemen worden graag bezocht door bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Agastache groeit van nature goed op een zonnige plaats en niet te natte grond. Op een droge beschutte standplaats zijn ze zelfs meerjarig. Zaaien: Binnen van maart tot mei in potten. Buiten ter plaatse zaaien van april tot begin juni. Hoogte: 40-50 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Ageratum mexicanum 'Blue Mink' -seeds-

  LEVERBALSEM, Ageratum houstonianum Blue Mink Eenjarig: Een dwerg Ageratum met grijsblauwe bloemen voor lage borders, bloemperken, bloembakken en rotstuinen. De pluizige bloemen staan in schermen en worden rijkelijk bezocht door vlinders en bijen. Ageratum verlangt een warme en zonnig plaats en groeit op de meest voorkomende grondsoorten. Zaaien: Binnen in potten van februari tot april. Buiten ter plaatse in mei. Hoogte: 20-30 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Agrostemma githago 'Milas' -seeds-

  BOLDERIK, Agrostemma githago Milas Eenjarig: Dit is een grootbloemige selectie van de bekende akkerbloem uit vroeger tijden. Toen werd het als onkruid beschouwd omdat de giftige zaden uit het graan moesten worden geschoond. Milas is zeer geschikt als plukbloem in veldboeketten en voor groepen in natuurlijke tuinen en in vaste plantenborders. Bolderik is gemakkelijk rechtstreeks in de tuin te zaaien op een zonrijke plaats. De zaden zijn nog altijd giftig. Zaaien: Buiten ter plaatse van april tot juni en in september. Eventueel uitdunnen. Hoogte: 70-80 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot september
 • Akkerbloemenmengsel -seeds-

  AKKERBLOEMENMENGSEL Eenjarig: Dit zakje bevat zaad van korenbloem, klaproos, gele ganzebloem, wilde ridderspoor, echte en reukeloze kamille, bolderik en koekruid. U kunt het zaad, gemengd met wat zand voor een goede verspreiding, zaaien van begin maart tot half mei, op een zonnig gelegen plekje van 3 tot 6 m² in goed doorgespitte, niet te natte grond. De bloei valt dan half juni tot in september. Om de bloeitijd iets te vervroegen kan ook worden gezaaid in de voorgaande herfst. Zaai dun, in rijen met 50 cm tussenruimte. Na het inzaaien licht inharken en aandrukken. Na de bloei licht omspitten in de herfst kan een nieuwe bloei brengen in het volgende seizoen. Zaaien: Buiten ter plaatse van april tot juni, en eventueel uitdunnen op 20 cm. Hoogte: 50-100 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Alcea ficifolia 'Hybriden' -seeds-

  STOKROOS Alcea ficifolia Hybriden Tweejarig: Enkele stokrozen zijn cottage-garden planten van de eerste orde. Deze ficifolia hybriden zijn iets beter bestand tegen roest dan A. rosea. U kunt de mooiste kleuren uit dit mengsel van gele, roze en rode tinten selecteren en de planten op een goede doorlatende grond zetten. Ze zijn vaak meerjarig wanneer u de bloemstengels ruim voor de winter afknipt. Stokrozen zijn mooie achtergrondplanten tegen schuttingen en muren. Zaaien: Buiten van mei tot juli ter plaatse of in potten. Hoogte: 180-200 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Juni tot september van het volgende jaar.
 • Alcea rosea 'Nigra' -seeds-

  STOKROOS, Alcea rosea Nigra Tweejarig: Zwarte stokroos. De 8 tot 10 centimeter grote, enkele bloemen zijn heel mooi donkerpurper. Deze zijn zeer in trek bij hommels, bijen en vlinders. De Zwarte stokroos kan wel twee meter hoog worden en is meestal tweejarig. De planten staan het liefst op een beschutte, zonnige standplaats op een voedzame, niet te droge bodem. In de winter is bescherming tegen overmatig vocht en strenge vorst gewenst. Zaaien: Buiten april tot juni. Hoogte: 160-200 cm Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Juni tot augustus
 • Alyssum maritimum 'Oriental Nights' -seeds-

  SCHILDZAAD, Alyssum maritimum Oriental Nights Eenjarig: Bekend eenjarig kruipplantje voor randen, perken en lage borders. U kunt ze ook zaaien in potten en schalen op het terras of balkon. Alyssum vormt een kussen van kleine bloempjes in de tuin en in potten groeien de stengels hangend over de rand. Koningstapijt bloeit in violet. Bij voorkeur planten of zaaien op plaats in de volle zon en op een niet te natte grondsoort. Zaaien: Binnen in potten van maart tot mei. Buiten van april tot juni. Eventueel uitdunnen of verplanten. Hoogte: 10-15 cm. Plantafstand: 10 cm. Bloeitijd: Juni tot september.
 • Alyssum maritimum 'Rosie O'Day' -seeds-

  SCHILDZAAD, Alyssum maritimum Rosie O'Day Eenjarig: Bekend eenjarig kruipplantje voor randen, perken en lage borders. U kunt ze ook zaaien in potten en schalen op het terras of balkon. Rosie O'Day bloeit rijk en vormt een kussen van kleine roze bloempjes. Makkelijk te zaaien en te kweken plantje. Bij voorkeur planten of ter plaatse zaaien op een zonnige plaats en niet te natte grondsoort. Zaaien: Binnen in potten van maart tot mei. Buiten van april tot juni. Eventueel uitdunnen of verplanten. Hoogte: 10-15 cm. Plantafstand: 10 cm. Bloeitijd: Juni tot september.
 • Alyssum maritimum 'Sneeuwkleed' -seeds-

  SCHILDZAAD, Alyssum maritimum Sneeuwkleed Eenjarig: Bekend eenjarig kruipplantje voor randen, perken en lage borders. Ook geschikt voor in potten en schalen op het terras of balkon. Deze variëteit bloeit rijk en langdurig met vele sneeuwwitte bloempjes vooral op een zonnige plaats en niet te natte grondsoort. Zaaien: Binnen in potten van maart tot mei. Buiten van april tot juni. Eventueel uitdunnen of verplanten. Hoogte: 10-15 cm. Plantafstand: 10 cm. Bloeitijd: Juni tot september.
 • Amaranthus 'Velvet Curtains' -seeds-

  KATTESTAART, Amaranthus Velvet Curtains Eenjarig: Velvet Curtains maakt stevige en hoog opgaande planten met donker paarsrood blad. De planten zijn opvallende accent planten in de border en als achtergrond van de border. In de tweede helft van de zomer groeien de lange pluimen met vertakte, donker wijnrode bloemaren die voor een mooi verticaal contrast zorgen in de tuin. Zeer geschikt om in boeketten te verwerken. Planten of zaaien op een vochthoudende grond en zonrijke plaats. Zaaien: Onder glas van maart tot begin mei. Buiten ter plaatse zaaien van april tot eind mei. Hoogte: 150 cm. Plantafstand: 50 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Amberboa muricata 'Desert Star' -seeds-

  STER DER WOESTIJN, Amberboa muricata Desert Star Eenjarig: Amberboa heeft lila-roze bloemen die veel weg hebben van de gewone korenbloem. Plant of zaai Amberboa in de border en u zult er tot laat in het seizoen plezier van hebben. De bloemen worden graag bezocht door alle soorten vlinders. Het is ook een mooie plukbloem voor kleine boeketten. Zaaien: Buiten van maart tot half juni. Eventueel uitdunnen of verplanten. Hoogte: 80-100 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juni tot oktober.
 • Ananaskers, Physalis peruviana -seeds-

  Ananaskers of Kaapse kruisbes is een geel-oranje bes met een friszoete smaak. De bessen zijn omhuld door een kelk en zijn rijp wanneer deze kelk lichtbruin kleurt. De rijpe bessen vallen snel op de grond en zijn lang houdbaar. De planten zijn makkelijk te kweken op een warme of beschutte plaats. Teeltwijze: Kasteelt: warm voorzaaien in potten vanaf half februari tot mei en later uitplanten. Vollegrondsteelt: warm voorzaaien in april in potten. Eind mei buiten of in bak uitplanten op een zonnige en beschutte plaats. Plantafstand: 60 x 50 cm.
 • Andijvie, Cichorium endivia 'Breedblad Volhart Winter' -seeds-

  ANDIJVIE, Cichorium endivia Breedblad Volhart Winter Dit ras is geschikt voor de herfstteelt in de vollegrond en voor de herfst- en winterteelt onder glas. Teeltwijze: Glasteelt: zaaien onder koud glas van augustus tot september en later uitplanten. Oogst: november tot maart. Vollegrondsteelt: buiten zaaien ter plaatse of op zaaibed van half juni tot half juli en later uitplanten. Oogst: van september tot oktober. Plantafstand: 40 x 30 cm.
 • Andijvie, Cichorium endivia 'Nr. Vijf' -seeds-

  ANDIJVIE, Cichorium endivia Nummer Vijf 2 Andijvie Nummer Vijf is geschikt voor de vroege-, zomer-, en herfstteelt. Het korte, malse blad is groen tot geelgroen van kleur. Het blad is vrij opgericht waardoor de kroppen snel gevuld zijn. Geschikt voor de vollegrond en onder glas in het voorjaar. Teeltwijze: Glasteelt: zaaien onder glas van januari tot februari en later uitplanten. Oogst: april tot juni. Vollegrondsteelt onder glas zaaien van maart tot half juni, later uitplanten. Buiten zaaien ter plaatse of op zaaibed van half juni tot half juli en later uitplanten. Oogst: van september tot oktober. Plantafstand: 40 x 30 cm.
 • Anijs / Pimpinella anisem -seeds-

  ANIJS, Pimpinella anisum Eenjarig: Dit is een bekend keukenkruid met decoratieve kleine witte bloemen in schermen. Anijs verlangt een zonnige plaats en een goed doorlatende grond. Zaaien: Ter plaatse in april tot juni. De zaden kiemen langzaam. Hoogte: 50-70 cm. Plantafstand: 15 cm. Bloeitijd: Van juni tot augustus. Keukengebruik: De zaden van anijs worden al zeer lang gebruikt in verschillende gerechten: gebak, koek, likeuren, soepen, sauzen, stoofschotels, thee en anijsmelk. De verse bladeren kunnen ook gebruikt worden, o.a. in salades. Geneeskrachtig: Anijs heeft een goede werking op de spijsvertering en helpt bij slechte adem, hoest en keelklachten. Drogen: De planten ondersteboven ophangen en zaden uitschudden.
 • Antirrhinum majus 'Lucky Lips' -seeds-

  LEEUWEBEK, Antirrhinum majus Lucky Lips Eenjarig: U kunt deze mooie tweekleurige leeuwebek planten of zaaien in kleine groepen in hoge borders. Het zijn decoratief en langdurig bloeiende zomerbloemen en mooie plukbloemen voor gemengde zomerboeketten. De herbloei wordt bevorderd als u de uitgebloeide bloemen verwijdert. Leeuwebekken staan bij voorkeur op een zonnige plaats en in een voedselrijke grond. Zaaien: Binnen van februari tot begin mei. Buiten ter plaatse zaaien van april tot eind mei. Zaaisel niet bedekken met grond. Hoogte: 60-80 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Antirrhinum majus 'Rainbow Mix' -seeds-

  LEEUWEBEK, Antirrhinum majus Rainbow Mix Eenjarig: Halfhoogmengsel met alle kleuren van de regenboog. Leeuwebekken zijn langdurig bloeiende zomerbloemen voor borders en kleine gemengde zomerboeketten. U kunt de herbloei bevorderen door de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Planten of zaaien op een zonnige plaats en in een voedselrijke grond. Zaaien: Binnen van februari tot begin mei. Buiten ter plaatse zaaien van april tot eind mei. Zaaisel niet bedekken met grond. Hoogte: 40-50 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Antirrhinum majus nanum 'Black Prince' -seeds-

  LEEUWEBEK, Antirrhinum majus nanum Black Prince Eenjarig: Donker wijnrode leeuwebekken bijna zwart fluwelen bloemen voor diepte en accenten in bloemenborders. Ooit in Victoriaans Engeland was deze variëteit zeer in de mode en daarna eigenlijk nooit echt weggeweest want liefhebbers wisten haar altijd te waarderen. Maak er zelf mooie combinaties mee, ook in boeketten. U kunt de herbloei bevorderen door de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Planten of zaaien op een zonnige plaats en in een voedselrijke en doorlatende grond. Zaaien: Binnen van februari tot begin mei. Buiten ter plaatse zaaien van april tot eind mei. Zaaisel niet bedekken met grond. Hoogte: 40-50 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober
 • Aquilegia caerulea 'McKana Giants' -seeds-

  AKELEI, Aquilegia caerulea McKana Giants Mix Meerjarig: Mengsel van grootbloemige, sierlijk gevormde Akeleien in een brede kleurschakering. Het zijn kortlevende vaste planten die zich zelf uitzaaien. Dus na enkele jaren komt u ze op verschillende plaatsen in de tuin tegen. De juiste kleuren op de juiste plaats kunt u dan laten staan, van de andere kunt u een mooi boeket plukken. Zaaien of planten op een doorlatende maar vochtige grond in de zon of halfschaduw. De hele plant is giftig. Zaaien: Buiten van mei tot augustus ter plaatse of in potten en later uitplanten. Hoogte: 70-80 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Mei-juni van het volgende jaar.
 • Asperge, Asparagus officinalis 'Vroege van Argenteuil' -seeds-

  ASPERGE, Asparagus officinalis Vroege van Argenteuil Asperges zijn vaste planten en een verrukkelijke groente zowel wanneer geteeld als witte of als groene asperges. Asperges verlangen een goed doorlatende (zanderige) grond en een zonnige plaats. De takken met het fijn ingesneden blad kunnen ook als snijgroen worden gebruikt. Teeltwijze: Buiten zaaien van maart tot eind mei direct ter plaatse. De zaden voor het zaaien twee dagen in water laten weken. In februari van het tweede jaar verplanten Plantafstand: 100 x 35 cm. Op zware of natte grond moet voor een goed resultaat een verhoogd bed worden aangelegd. Voor de teelt van witte asperges moet over de planten een rug van circa 30 cm lichte grond worden aangelegd. De planten kunnen meerdere jaren blijven staan.
 • Asperula orientalis - Blauwe Bedstro -seeds-

  BLAUWE BEDSTRO, Asperula orientalis Eenjarig: Dit blauwe bedstro is familie van Lievevrouwebedstro, maar dit soort is eenjarig en kan al zes weken na het zaaien bloeien. Het vormt dan een 20-30 cm hoge, welriekende, grijsblauwe deken die het mooist tot zijn recht komt in halfschaduw. Het wil ook heel goed doen in de volle zon mits de grond vochtig genoeg is. De klein buisbloempjes trekken talrijke vlinders aan. Zaaien: Binnen van maart tot begin mei. Buiten ter plaatse van april tot juni. Hoogte: 20-30 cm. Bloeitijd: Juni tot september
 • Aster chinensis 'Kleurentapijt' -seeds-

  ASTER, Callistephus chinensis Kleurentapijt Eenjarig: Prachtmengsel van lage Asters voor lage borders en kleine boeketten. Deze Aster vormt werkelijk een tapijt van grote bloemen aan het einde van de zomer. Het scala van kleuren loopt van roomwit tot dieprood en violetblauw. Het beste is Asters niet ieder jaar op dezelfde plaats te zetten i.v.m. verwelkingsziekte. Asters verlangen zon, en een doorlatende en voedselrijke grond. Zaaien: Binnen op koele plaats van maart tot begin mei. Buiten ter plaatse zaaien van april tot begin juni.
 • Aster chinensis 'Unicum' -seeds-

  ASTER, Callistephus chinensis Unicum Eenjarig: Straalasters in een kleurrijk mengsel. Het zijn bijzondere bloemen met naaldvormige bloemblaadjes. Onmisbare bloem voor iedereen die in laatste zomer maanden boeketten wil maken. Het beste is Asters niet ieder jaar op dezelfde plaats te zetten i.v.m. verwelkingsziekte. Asters verlangen zon, en een doorlatende en voedselrijke grond. Zaaien: Binnen op koele plaats van maart tot begin mei. Buiten ter plaatse zaaien van april tot begin juni. Hoogte: 50-60 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober
 • Aubergine, Solanum melongena 'Bonica F1' -seeds-

  AUBERGINE, Solanum melongena Bonica F1 Bonica is een tuindershybride waarvan u redelijk vroeg de eerste vruchten kunt plukken. De dieppaarse vruchten zijn ovaalrond en circa 16 cm lang. Aubergine is een gewas dat het beste in de kas of plastic tunnel geteeld kan worden, maar groeit ook buiten op een beschutte plaats in de zon. Het is een decoratieve plant met groot blad. De ovaalronde vruchten worden in verschillende gerechten gebruikt. Teeltwijze: Binnen voorzaaien in potten van begin februari tot eind mei. Vervolgens in de kas uitplanten. Buiten uitplanten vanaf eind mei. Plantafstand: 80 x 70 cm. Per plant circa twee stengels aanhouden en opbinden of ondersteunen.
 • Aubergine, Solanum melongena 'Halflange Violette' -seeds-

  AUBERGINE, Solanum melongena Halflange Violette Aubergine is een gewas voor in de kas, maar kan ook buiten op een beschutte plaats in de zon. Het is een decoratieve plant met groot blad. De langwerpige, ovale vruchten worden in verschillende gerechten gebruikt. Teeltwijze: Binnen voorzaaien in potten van begin februari tot eind mei. Vervolgens in kas uitplanten. Buiten uitplanten vanaf eind mei. Plantafstand: 80 x 70 cm. Per plant circa twee stengels aanhouden en opbinden of ondersteunen.
 • Augurk, Cucumis sativus 'Hokus' -seeds-

  AUGURK, Cucumis sativus Hokus Augurken zijn de kleinste van de komkommerachtigen die zowel vers als ingemaakt worden gegeten. De jonge vruchten plukken voor de beste smaak. Augurken zijn gemakkelijk te telen op een zonnige plaats en voedzame grond. Teeltwijze: In mei onder glas voorzaaien in potten. In de tweede helft van mei tot begin juni uitplanten. Begin juni ter plaatse zaaien. Plantafstand bij vlakveldse teelt: 200 x 50 cm. Plantafstand bij een teelt aan touwen: 150 x 50 cm. Oogst van half juli tot half september
 • Basilicum Dark Opal / Ocimum -seeds-

  RODE BASILICUM, Ocimum basilicum Dark Opal Eenjarig: Dit is een basilicum met donkerpaars blad. De planten zorgen voor mooie accenten in de kruidentuin of bloemenborder. U kunt er blaadjes van plukken voor kleurrijke en smaakvolle zomersalades. Basilicum groeit op een zonnige en beschutte plaats op een doorlatende grond, maar niet naast wijnruit zetten. Zaaien: Binnen het gehele jaar. Buiten van half mei tot juli. Hoogte: 40-50 cm. Plantafstand: 25 cm. Bloeitijd: Van augustus tot september. Keukengebruik: Het blad wordt gebruikt in salades, tomatengerechten, pasta-sauzen en soepen en in combinatie met knoflook. Geneeskrachtig: Onder andere tegen lichte koorts, misselijkheid, slechte spijsvertering en huidinfecties. Van het blad kan thee worden gezet met een kalmerende en krampstillende werking. Bewaren: De bladeren op een koele, donkere plaats drogen of in olie en azijn bewaren.
 • Bergsteen tijm / Calamintha -seeds-

  BERGSTEENTHIJM, Calamintha nepeta Meerjarig: Keukenkruid en sierplant met een verfijnde muntsmaak en een heerlijke geur. Dagelijks kunt u de kleine blaadjes plukken voor gebruik in talrijke, vooral mediterrane gerechten. Het is een mooie transparante tuinplant met ontelbare kleine lilablauwe lipbloempjes. Makkelijk te zaaien en te kweken op een zonnige plaats en op goed doorlatende, kalkrijke grond. Voor de dagelijks verse oogst kunt u dit soort ook in potten op het terras of balkon kweken. Zaaien: Binnen voorzaaien in februari en maart, later uitplanten. Buiten zaaien van april tot juni. Hoogte: 30-50 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Vanaf juni tot oktober. Keukengebruik: Het blad is een smaakmaker in pizza, aardappelen, wild, vlees, vis, (pasta) sauzen en salades. Geneeskrachtig: Voor een lichte thee met een kalmerende werking. Bewaren: Blad en stengels drogen op een koele plaats.
 • Bernagie / Borage - Komkommerkruid -seeds-

  KOMKOMMERKRUID, Borago officinalis Eenjarig: Komkommerkruid of Bernagie is een zeer decoratief kruid voor verschillende toepassingen. Het wordt ook gebruikt als groenbemester en bijenplant op braakliggende terreinen. Komkommerkruid groeit op vrijwel alle gronden en kan snel lege plekken in uw border opvullen. Zaaien: Ter plaatse van april tot juli in de vollegrond. Hoogte: 40-60 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Mooie blauwe bloemen van juni tot oktober. Keukengebruik: De bloemen en het blad hebben een komkommerachtige smaak en worden gebruikt in salades, cocktails en andere gerechten. De verse bloemen geven kleur aan salades. Geneeskrachtig: Bernagie werkt opwekkend, zweetafdrijvend, bloed reinigend en tegen mondinfecties. Milieuvriendelijk: Bijenplant en groenbemester.
 • Bieslook / Allium -seeds-

  BIESLOOK, Allium schoenoprasum Meerjarig: Dit is een bekend en veel gebruikt keukenkruid, familie van de ui, maar verfijnder van smaak. Het is gemakkelijk te kweken in potten of in een klein hoekje van de tuin waaruit u dagelijks vers kunt plukken. Bieslook bloeit decoratief met licht violette bloemen en verlangt een zonnige plaats en een goed doorlatende grond. Zaaien: Binnen het gehele jaar. Buiten ter plaatse in maart tot juli. Hoogte: 20-40 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Van juni tot juli. Keukengebruik: De verse stengels en jonge bloemen kunnen worden gebruikt in salades, kruidenboter, soepen, sauzen, omeletten enz. Bewaren: De bladeren op een koele, donkere plaats drogen of invriezen
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Boro' -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Boro Boro is een mooie en produktieve kroot met een prachtige inwendige kleur. Het is een tuindersras met ronde tot hoog ronde knollen van uitstekende kwaliteit. Boro is weinig schietgevoelig. Geschikt voor de vroege zomer- en herfstteelt en bewaring in de winter. Teeltwijze: Zaaien buiten in de vollegrond van begin april tot half juli ter plaatse op regels. Eventueel uitdunnen. Voorzaaien (onder glas) en later uitplanten is ook mogelijk. Oogst: half juni tot november. Plantafstand: 30 x 10 cm.
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Burpees Golden' -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Burpees Golden Goudgele kroten zijn heel anders dan wat we gewend zijn. Ze zijn bijzonder van kleur en smaak en kunnen als gewone kroten worden bereid in verschillende gerechten die er dan opvallend anders uitzien. Het jonge blad is ook eetbaar in salades enz. Teeltwijze: Buiten ter plaatse op regels zaaien van april tot half juli. Eventueel uitdunnen. Voorzaaien (onder glas) en later uitplanten is ook mogelijk. Oogst half juni tot november. Plantafstand 30 x 10 cm.
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Chioggia' -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Chioggia Dit is even iets anders dan de standaard rode kroten. Chioggia is veel lichter van kleur en heeft lichtere ringen die zeer mooi zijn in salades enz. Maar ook wanneer gewoon op Hollandse wijze bereid, is Chioggia zeer smakelijke en apart. De kleur wordt dan zalmroze. Teeltwijze: Buiten ter plaatse op regels zaaien van april tot half juli. Eventueel uitdunnen. Voorzaaien (onder glas) en later uitplanten is ook mogelijk. Oogst: half juni tot november. Plantafstand: 30 x 10 cm.
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Cylindra' -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Cylindra Cylindra is een halflange kroot met een goede smaak. Door de grootte van de kroot is het een produktief ras dat in de winter goed vorstvrij bewaard kan worden. Teeltwijze: Zaaien buiten in de vollegrond van april tot half juli ter plaatse op regels. Eventueel uitdunnen. Voorzaaien (onder glas) en later uitplanten is ook mogelijk. Oogst: half juni tot november. Plantafstand: 30 x 10 cm.
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Egyptische Platronde' -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Egyptische Platronde Dit is een vanouds bekend ras voor de vroege teelt van platronde kroten. Teeltwijze: Zaaien onder koud glas van februari tot maart. Buiten in de vollegrond zaaien van april tot half mei op rijen. Eventueel uitdunnen. Plantafstand: 30 x 10 cm.
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Egyptische Platronde', 20 gr. -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Egyptische Platronde Dit is een vanouds bekend ras voor de vroege teelt van platronde kroten. Teeltwijze: Zaaien onder koud glas van februari tot maart. Buiten in de vollegrond zaaien van april tot half mei op rijen. Eventueel uitdunnen. Plantafstand: 30 x 10 cm.
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Kogel of Detroit 2' -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Ronde Kogel of Detroit 2 Dit ras is een veel gebruikt standaardras met een goede kleur en smaak. Geschikt voor de zomer en herfstteelt en bewaring in de winter. Teeltwijze: Zaaien buiten in de vollegrond van april tot half juli ter plaatse op regels. Eventueel uitdunnen. Voorzaaien (onder glas) en later uitplanten is ook mogelijk. Oogst: half juni tot november. Plantafstand: 30 x 10 cm.
 • Biet - Kroot, Beta vulgaris 'Kogel of Detroit 2', 20 gr. -seeds-

  KROOT - BIET, Beta vulgaris Ronde Kogel of Detroit 2 Dit ras is een veel gebruikt standaardras met een goede kleur en smaak. Geschikt voor de zomer en herfstteelt en bewaring in de winter. Teeltwijze: Zaaien buiten in de vollegrond van april tot half juli ter plaatse op regels. Eventueel uitdunnen. Voorzaaien (onder glas) en later uitplanten is ook mogelijk. Oogst: half juni tot november. Plantafstand: 30 x 10 cm.
 • Bladkoriander / Coriandrum -seeds-

  BLADKORIANDER, Coriandrum sativum Eenjarig: Keukenkruid met een verfijnde kruidige smaak voor een veelzijdig gebruik, in uiteenlopende gerechten. Kan zeer goed in potten geteelt worden buiten of binnen voor een dagelijks verse oogst. Of rechtstreek in een kruidenhoekje zaaien op een zonnige beschutte plaats. Zaaien: Binnen in februari tot april. In mei tot augustus buiten zaaien. Hoogte: 20-30 cm. Plantafstand: 20 cm. Keukengebruik: Het blad is een smaakmaker in soepen, salades, oosterse gerechten enz. Bewaren: Voor volle smaak zoveel mogelijk vers gebruiken eventueel in olie of azijn bewaren.
 • Bladsla, Lactuca sativa 'Lollo Bionda' -seeds-

  LOLLO BIONDA SLA, Lactuca sativa Lollo Bionda is een zeer decoratieve sla met sterk gekroesd en helder groen blad dat veel gebruikt wordt in gemengde en kleurrijke salades. U kunt ze oogsten als snijsla wanneer de blaadjes nog jong en mals zijn, maar ook als kleine kropjes. Teeltwijze: Voorjaarsteelt: zaaien van eind februari tot begin april onder glas. Buiten uitplanten vanaf half maart. Buiten ter plaatse zaaien of op zaaibed van maart tot half augustus en later uitplanten. Na het uitplanten goed water geven. Plantafstand: 30 x 30 cm.
 • Bladsla, Lactuca sativa 'Lollo Rossa' -seeds-

  BLADSLA LOLLO ROSSA, Lactuca sativa Lollo Rossa is een zeer decoratieve sla met sterk gekroesd en rood blad dat veel gebruikt wordt in gemengde en kleurrijke salades. U kunt ze oogsten als snijsla wanneer de blaadjes nog jong en mals zijn voor garnering en broodjes, maar ook als kleine kropjes. Teeltwijze: Voorjaarsteelt: zaaien van eind februari tot begin april onder glas. Buiten uitplanten vanaf half maart. Buiten ter plaatse zaaien of op zaaibed van maart tot half augustus en later uitplanten. Na het uitplanten goed water geven. Plantafstand: 30 x 30 cm.
 • Blauwmaanzaad -seeds-

  BLAUWMAANZAAD, Papaver somniferum Eenjarig: Zeer decoratieve licht paars tot grijswit bloeiende papaver die op vrijwel alle gronden groeit. U kunt deze papaver zaaien in de siertuin en kruidentuin. De zaaddozen worden gebruikt in droogboeketten. Zaaien: Ter plaatse zaaien vanwege penwortel in maart tot juni en september. Hoogte: 60-80 cm. Afstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot augustus. Keukengebruik: Alleen de zaden worden gebruikt in brood, vleesgerechten en uitgeperst voor maanzaadolie. Geneeskrachtig: Blauwmaanzaad heeft kalmerende eigenschappen en wordt gebruikt bij pijnbestrijding, maar raadpleeg een arts. Het melksap uit de plant is giftig. Bewaren: De zaaddozen en de zaden drogen.
 • Bleekselderij, Apium graveolens dulce 'Golden Spartan' -seeds-

  BLEEKSELDERIJ, Apium graveolens dulce Golden Spartan Golden Spartan is een lichtgroene bleekselderij die bij een dichte plantafstand in de herfst verkleurd naar groen-geel. Teeltwijze: Vroege teelt: warm voorzaaien van februari tot april en in april tot half juni uitplanten. Buiten zaaien op zaaibed of ter plaatse op regels van mei tot juni. Het is ook mogelijk bleekselderij in het voorjaar of herfst onder glas te telen. Plantafstand: 30 x 30 cm.
 • Bloemkool, Brassica oleracea botrytis 'Neckarperle' -seeds-

  BLOEMKOOL, Brassica oleracea botrytis Neckarperle Neckarperle is een bloemkoolras voor de zomermaanden. Kool verlangt een voedselrijke en vochtige grond. De grond in het begin van de groeiperiode goed vochtig houden. Teeltwijze: Zaaien van januari tot april onder glas en uitplanten vanaf maart. Zomer- en herfstteelt: buiten zaaien van eind april tot half juli en later uitplanten. Plantafstand 60 x 50 cm.
 • Bloemkool, Brassica oleracea botrytis 'Amazing' -seeds-

  BLOEMKOOL. Brassica oleracea botrytis Amazing Amazing is een echt tuindersras voor de zomer en vroege herfstteelt. De plant heeft een opgerichte groei en een goede zelfdekbaarheid waardoor u witte kolen oogst. Kool verlangt een voedselrijke en vochtige grond. De grond in het begin van de groeiperiode goed vochtig houden. Teeltwijze: Zomerteelt zaaien in maart tot half mei onder glas en uitplanten vanaf begin mei in de vollegrond. Vanaf begin mei tot half juni buiten zaaien op zaaibed of direct ter plaatse. Plantafstand: 70 x 60 cm.
 • Boerenkool, Brassica oleracea sabellica 'Reflex F1' -seeds-

  BOERENKOOL, Brassica oleracea sabellica Reflex F1 Reflex is een echte tuindershybride voor de herfst- en winterteelt en is goed bestand tegen slechte weersomstandigheden. Dit ras heeft mooi donkergroen en zeer fijngekruld blad. Kool verlangt een voedselrijke en vochtige grond. De grond in het begin van de groeiperiode goed vochtig houden. Teeltwijze: Zaaien buiten ter plaatse of op zaaibed van begin mei tot begin juli . Uitplanten van half juni tot begin augustus. Plantafstand 60 x 50 cm.