Voordelig geprijsde bloembollen voor de consument, ga naar onze andere shops.

Melding

Maak nu uw keuze uit ons uitgebreide en vernieuwde assortiment 2024. Bloembollen worden geleverd in de planttijd, de herfst.

Zaden voor Klimplanten

 • Cobaea scandens 'Alba' -seeds-

  KLOKWINDE, Cobaea scandens Alba Eenjarig: Klokwinde met bijzondere, decoratieve roomwitte klokbloemen. In het begin groeit Cobaea traag maar wanneer het warmer wordt kunnen enkele planten in korte tijd hele schuttingen, hekwerken en pergolas begroeien. Bij voorkeur planten op een zonnige plaats. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. De zaden licht met grond bedekken en vochtig houden maar niet te nat. Hoogte: 150- 300 cm. Plantafstand: 25 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Cobaea scandens 'Violet' -seeds-

  KLOKWINDE, Cobaea scandens Eenjarig: Klokwinde is een klimmer met elegante ranken en grote decoratieve violetblauwe klokbloemen. Het is een snel groeiende plant die het liefst staat op een zonnige plaats zoals de zuidkant van schuttingen en gevels. Dit soort is eigenlijk meerjarig maar moet dan vorstvrij overwinteren. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. De zaden licht met grond bedekken en vochtig houden maar niet te nat. Hoogte: 150-300 cm. Plantafstand: 25 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober
 • Ipomoea purpurea 'Crimson Rambler' -seeds-

  KLIMMENDE WINDE, Ipomoea purpurea Crimson Rambler Eenjarig: Crimson Rambler is een winde met roze trompetbloemen die vroeg in de morgen opengaan en in de middag weer sluiten. Er zijn klimmende windes in diverse tinten waarmee u verschillende combinaties kunt maken. Allen zijn snel groeiende klimplanten die bij voorkeur op een zonnige en beschutte plaats staan. Bijvoorbeeld tegen muren, schuttingen of prieeltjes. Geschikt voor bijna alle grondsoorten. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot mei in potten. Buiten ter plaatse in de tweede helft van mei. Hoogte: 200-300 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot half september
 • Ipomoea purpurea 'Dacapo' -seeds-

  KLIMMENDE WINDE, Ipomoea purpurea Dacapo Eenjarig: Helderblauwe trompetbloemen die vroeg in de morgen opengaan en in de middag weer sluiten. Dit lijkt kort maar iedere ochtend zijn er weer nieuwe bloemen die bij het zien van de eerste zonnestralen opengaan. Deze helderblauwe Ipomoea combineert mooi met andere kleuren in onze serie. Fantastische klimplant waarmee u muren, schuttingen of een prieel kunt laten begroeien. Bij voorkeur op een zonnige en beschutte plaats en geschikt voor vrijwel iedere tuingrond. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot mei in potten. Buiten ter plaatse in de tweede helft van mei. Hoogte: 200-300 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot eind september.
 • Ipomoea purpurea 'Grandpa Ott' -seeds-

  KLIMMENDE WINDE, Ipomoea purpurea Grandpa Ott Eenjarig: Dit is een unieke variëteit uit de oude doos die dankzij de opvallende bloemkleur van donkerpaars met donkerrode strepen weer in de belangstelling staat. Ipomoea is een snel groeiende en rijkbloeiende klimplant voor op een zonnige plaats en geschikt voor vrijwel iedere tuingrond. Het is een mooie klimplant waarmee u muren, schuttingen of een prieel kunt laten begroeien. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot mei in potten. Buiten ter plaatse in de tweede helft van mei. Hoogte: 200-300 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september.
 • Ipomoea purpurea 'Kniola's Black' -seeds-

  KLIMMENDE WINDE, Ipomoea purpurea Kniola's Black Eenjarig: Kniola's Black is een winde met diepviolette bloemen die van afstand op zwart fluweel lijken. De een noemt het zeldzaam mooi en de ander excentriek. In ieder geval: deze zeer aparte gekleurde trompetbloemen openen vroeg in de zomerzon en sluiten in de middag. Ipomoea is een mooie klimplant waarmee u muren, schuttingen of een prieel kunt laten begroeien. Bij voorkeur op een zonnige en beschutte plaats en geschikt voor vrijwel iedere tuingrond. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot mei in potten. Buiten ter plaatse in de tweede helft van mei. Hoogte: 200-300 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot half september.
 • Ipomoea purpurea 'Lazy Luxe Mix' -seeds-

  KLIMMENDE WINDE, Ipomoea purpurea Lazy Luxe Mix Eenjarig: De ochtendbloeier bij uitstek in een kleurrijk mengsel. Op een zonnige en beschutte plaats zal dit mengsel iedere vroege zomermorgen zeer rijk bloeien met trompetbloemen in diverse roze en blauwtinten. Ipomoea is een mooie klimplant waarmee u muren, schuttingen of een prieel kunt laten begroeien en omtoveren in een bloemenweelde. Het zijn makkelijk te zaaien planten geschikt voor bijna alle grondsoorten, maar niet te rijk bemesten. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot mei in potten. Buiten ter plaatse in de tweede helft van mei. Hoogte: 200-300 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot half september.
 • Ipomoea purpurea 'Venice Blue' -seeds-

  KLIMMENDE WINDE, Ipomoea purpurea Venice Blue Eenjarig: Venice Blue is een aparte Klimmende Winde met witte bloemen met blauwe strepen of blauwe bloemen met witte strepen. Ipomoea is een snel groeiende en rijkbloeiende klimplant voor op een zonnige plaats en geschikt voor vrijwel iedere tuingrond. Het is een mooie en gemakkelijke plant waarmee u muren, schuttingen of een prieel kunt laten begroeien. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot mei in potten. Buiten ter plaatse in de tweede helft van mei. Hoogte: 200-300 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september.
 • Ipomoea tricolor 'Heavenly Blue' -seeds-

  KLIMMENDE WINDE, Ipomoea tricolor Heavenly Blue Eenjarig: Ipomoea is een snel groeiende en rijk bloeiende klimplant voor op een zonnige plaats en geschikt voor vrijwel iedere tuingrond. Het is een mooie en makkelijke plant waarmee u muren, schuttingen of een prieel kunt laten begroeien. De grote blauwe kelkbloemen zorgen later voor een opvallende versiering. Zaaien: Binnen voorzaaien van maart tot mei in potten. Buiten ter plaatse in de tweede helft van mei. Hoogte: 200-300 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september.
 • Lablab purpureus 'Silver Moon' -seeds-

  Eenjarig: Hyacintboon is ook bekend onder de naam Dolichos. Deze klimplant vraagt even de tijd om op gang te komen maar groeit daarna snel en kan hele schuttingen bedekken. Staat bij voorkeur op een warme en zonnige plaats. De helder witte bloemen groeien aan lange aren boven het blad uit. Het is een sierlijke en bijzondere klimmer. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. De zaden licht met grond bedekken en vochtig houden maar niet te nat. Hoogte: 150-300 cm. Plantafstand: 30 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Lathyrus latifolius 'Pearl' gemengd -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus latifolius Pearl Mix Meerjarig: Deze Lathyrus is een vaste plant die met enige beschutting tegen al te strenge vorst jaren kan bloeien. In dit mengsel zitten kleuren als helder wit, roze en licht violet. De bloemen geuren in tegenstelling tot andere siererwten nauwelijks. Door regelmatig bloemen te plukken of uitgebloeide bloemen te verwijderen bevordert u de bloei van nieuwe bloemen. Lathyrus staat het liefst op een zonnige plaats, en op een voedselrijke, vochtige en losse grond. Zaaien: Binnen koel voorzaaien van februari tot mei in potten. Buiten ter plaatse van maart tot juni. Zaaien van augustus tot september is ook mogelijk en dan beschut overwinteren. Hoogte: 100-150 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september.
 • Lathyrus o. 'Blue Ripple' -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus odoratus Blue Ripple Eenjarige klimplant : Blue Ripple heeft een unieke kleur die het best te omschrijven is als een helderblauwe rimpeling op een ivoorwitte ondergrond. Zeer opvallend. Er is in dit type ook een rode variant. U kunt er prachtige kleine ruikertjes van schikken. Door regelmatig bloemen te plukken of uitgebloeide bloemen te verwijderen bevordert u de bloei van nieuwe bloemen. Lathyrus staat het liefst op een zonnige plaats eventueel halfschaduw, en op een voedselrijke, vochtige en losse grond. Klimplant voor hekken, rekken enz. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. Buiten ter plaatse van maart tot juni. Zaaien van augustus tot september is ook mogelijk en dan beschut overwinteren. Hoogte: 150-250 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot eind september.
 • Lathyrus o. 'Zorjia Rose' -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus odoratus Zorjia Rose Eenjarige klimplant: Diep paarsroze siererwt met een delicate geur. Het is een nieuwe variëteit met een nieuwe mooie donkere kleur. Heerlijke plukbloem waarmee u mooie kleine boeketten kunt schikken. Door regelmatig bloemen te plukken of uitgebloeide bloemen te verwijderen bevordert u de bloei van nieuwe bloemen. Lathyrus staat het liefst op een zonnige plaats eventueel halfschaduw, en op een voedselrijke, vochtige en losse grond. Klimplant voor hekken, rekken enz. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. Buiten ter plaatse van maart tot juni. Zaaien van augustus tot september is ook mogelijk en dan beschut overwinteren. Hoogte: 150-250 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot eind september.
 • Lathyrus odoratus 'Americana' -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus odoratus Grandiflora Americana Eenjarig: Americana is een oogstrelende Lathyrus met helderrood, roze en wit gemarmerde bloemen. Een unieke schoonheid voor kleine geurende boeketjes. Door regelmatig bloemen te plukken of uitgebloeide bloemen te verwijderen bevordert u de bloei van nieuwe bloemen. Lathyrus staat het liefst op een zonnige plaats tegen schuttingen en hekken en vraagt voedselrijke, vochtige en losse grond. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. Buiten ter plaatse van maart tot juni. Zaaien van augustus tot september is ook mogelijk en dan beschut overwinteren. Hoogte: 150-250 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september.
 • Lathyrus odoratus 'Capri' -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus odoratus Capri Eenjarig: Capri is een lichtblauwe Spencer Lathyrus voor het begroeien van schuttingen, hekken enz. Het is een mooie snijbloem voor kleine boeketten die heerlijk geuren. Door regelmatig bloemen te plukken of uitgebloeide bloemen te verwijderen bevordert u de bloei van nieuwe bloemen. Lathyrus staat het liefst op een zonnige plaats, en op een voedselrijke, vochtige en losse grond. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. Buiten ter plaatse van maart tot juni. Zaaien van augustus tot september is ook mogelijk en dan beschut overwinteren. Hoogte: 150-250 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september.
 • Lathyrus odoratus 'Firebrand' -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus odoratus Firebrand Eenjarig: Firebrand is een scharlakenrode Spencer Lathyrus voor het begroeien van schuttingen, hekken enz. Het is een mooie snijbloem voor kleine boeketten die heerlijk geuren. Door regelmatig bloemen te plukken of uitgebloeide bloemen te verwijderen bevordert u de bloei van nieuwe bloemen. Lathyrus staat het liefst op een zonnige plaats, en op een voedselrijke, vochtige en losse grond. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. Buiten ter plaatse van maart tot juni. Zaaien van augustus tot september is ook mogelijk en dan beschut overwinteren. Hoogte: 150-250 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september.
 • Lathyrus odoratus 'Flagship' -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus odoratus Flagship Eenjarig: Flagship is een donkerblauwe Spencer Lathyrus voor het begroeien van schuttingen, hekken enz. Het is een mooie snijbloem voor kleine boeketten die heerlijk geuren. Door regelmatig bloemen te plukken of uitgebloeide bloemen te verwijderen bevordert u de bloei van nieuwe bloemen. Lathyrus staat het liefst op een zonnige plaats, en op een voedselrijke, vochtige en losse grond. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. Buiten ter plaatse van maart tot juni. Zaaien van augustus tot september is ook mogelijk en dan beschut overwinteren. Hoogte: 150-250 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september.
 • Lathyrus odoratus 'Fragrantissima' -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus odoratus Fragrantissima Eenjarig: Dit mengsel is speciaal voor de geur samengesteld uit talrijke kleuren. Hiervan kunt u 's zomers echt genieten. Bovendien kunt u er boeketjes van plukken, en u verlengt de bloei hierdoor. Zaai of plant ze op een voedselrijke, goed losgemaakte en niet te droge grond en geef ze een plaats in de volle zon. Zaaien: Binnen in potten in februari tot mei. Buiten in maart tot half mei of in augustus en september met winterbeschutting. Hoogte: 200 cm Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot augustus.
 • Lathyrus odoratus 'Leamington' -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus odoratus Leamington Eenjarig: Leamington is zacht lila tot lavendelblauw van kleur. Ook deze Lathyrus is zeer geschikt voor het begroeien van schuttingen en hekken waarvan u dan kleine boeketten kunt plukken die heerlijk geuren. Door regelmatig bloemen te plukken of uitgebloeide bloemen te verwijderen bevordert u de bloei van nieuwe bloemen. Lathyrus staat het liefst op een zonnige plaats, en op een voedselrijke, vochtige en losse grond. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. Buiten ter plaatse van maart tot juni. Zaaien van augustus tot september is ook mogelijk en dan beschut overwinteren. Hoogte: 150-250 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september
 • Lathyrus odoratus 'Matucana' -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus odoratus Matucana Eenjarig: Deze ouderwetse Lathyrus-variëteit is een fantastisch mooie tweekleurige. De vlag is paarsviolet en de lip is donkerblauw. Matucana heeft nog de intense Lathyrusgeur. Alle Lathyrussen bloeien rijker naarmate u er meer van plukt. Zaai of plant de zaden in een voedselrijke, goed losgemaakte, niet te droge grond en geef ze een plaats in de volle zon. Pluk boeketjes en laat de kamer weer eens volop geuren. Zaaien: Binnen in potten in februari tot mei. Buiten in maart tot half mei of in augustus en september met winterbeschutting. Hoogte: 200 cm Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot augustus.
 • Lathyrus odoratus 'Pinkie' -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus odoratus Pinkie Eenjarig: Pinkie is een helderroze Spencer Lathyrus voor het begroeien van schuttingen, hekken enz. Het is een mooie snijbloem voor kleine boeketten die heerlijk geuren. Door regelmatig bloemen te plukken of uitgebloeide bloemen te verwijderen bevordert u de bloei van nieuwe bloemen. Lathyrus staat het liefst op een zonnige plaats, en op een voedselrijke, vochtige en losse grond. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. Buiten ter plaatse van maart tot juni. Zaaien van augustus tot september is ook mogelijk en dan beschut overwinteren. Hoogte: 150-250 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september.
 • Lathyrus odoratus 'Royal Maroon' -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus odoratus Royal Maroon Eenjarig: Royal Maroon heeft een aparte donkerpaarse kleur en grote bloemen. Het is een mooie snijbloem met lange stelen voor kleine boeketten die heerlijk geuren. Door regelmatig bloemen te plukken of uitgebloeide bloemen te verwijderen bevordert u de bloei van nieuwe bloemen. Lathyrus staat het liefst op een zonnige plaats en op een voedselrijke, vochtige en losse grond. Geschikt voor het begroeien van schuttingen, hekken enz. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. Buiten ter plaatse van maart tot juni. Zaaien van augustus tot september is ook mogelijk en dan beschut overwinteren. Hoogte: 150-250 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september
 • Lathyrus odoratus 'Royal Mix' -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus odoratus Royal Mix Eenjarig: Een grootbloemige en kleurrijk mengsel voor het begroeien van schuttingen, hekken enz. Dankzij de grote bloemen en lange stelen is het een van de betere mengsels om boeketten van te plukken. Door regelmatig bloemen te plukken of uitgebloeide bloemen te verwijderen bevordert u de bloei van nieuwe bloemen. Lathyrus staat het liefst op een zonnige plaats, en op een voedselrijke, vochtige en losse grond. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. Buiten ter plaatse van maart tot juni. Zaaien van augustus tot september is ook mogelijk en dan beschut overwinteren. Hoogte: 150-250 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september
 • Lathyrus odoratus 'Spencer Mix' -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus odoratus Spencer Mix Eenjarig: Dit is een kleurrijk mengsel van verschillende Spencer soorten voor het begroeien van schuttingen, hekken enz. Het is een mooie snijbloem voor kleine boeketten die heerlijk geuren. Door regelmatig bloemen te plukken of uitgebloeide bloemen te verwijderen bevordert u de bloei van nieuwe bloemen. Lathyrus staat het liefst op een zonnige plaats, en op een voedselrijke, vochtige en losse grond. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. Buiten ter plaatse van maart tot juni. Zaaien van augustus tot september is ook mogelijk en dan beschut overwinteren. Hoogte: 150-250 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september
 • Lathyrus odoratus 'White Ensign' -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus odoratus White Ensign Eenjarig: White Ensign is een helder wit bloeiende Spencer Lathyrus voor het begroeien van schuttingen, hekken enz. Het is een mooie snijbloem voor kleine boeketten die heerlijk geuren. Door regelmatig bloemen te plukken of uitgebloeide bloemen te verwijderen bevordert u de bloei van nieuwe bloemen. Lathyrus staat het liefst op een zonnige plaats, en op een voedselrijke, vochtige en losse grond. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei in potten. Buiten ter plaatse van maart tot juni. Zaaien van augustus tot september is ook mogelijk en dan beschut overwinteren. Hoogte: 150-250 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september.
 • Lathyrus odoratus 'Wiltshire Ripple' -seeds-

  SIERERWT, Lathyrus odoratus Wiltshire Ripple Eenjarig: Dit is een heel bijzondere Lathyrus variëteit. De grote zilvergrijze bloemen zijn met een bijzonder roodbruin gespikkeld. Net als alle Lathyrussen bloeit hij rijker naarmate u er meer van plukt. Pluk er boeketjes van en laat ze binnen ook volop geuren. Zaai of plant ze op een voedselrijke, goed losgemaakte en niet te droge grond. Geef ze een plaats in de volle zon. Zaaien: Binnen in potten in februari tot mei. Buiten in maart tot half mei of in augustus en september met winterbeschutting. Hoogte: 200 cm Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juni tot augustus.
 • Mina lobata 'Exotic Love' -seeds-

  MINA LOBATA, Mina lobata Exotic Love Eenjarig: Mina lobata is eigenlijk een meerjarige plant en wordt ook wel Quamoclit lobata genoemd. Het is een aparte klimplant met een zeer opvallende bloeiwijze van trossen buisvormige bloemen. De bloemen verkleuren van rood naar roomwit. Mina lobata is ook geschikt voor potten op het terras of balkon en kan in een vorstvrije ruimte overwinteren. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot mei. Buiten zaaien in mei op een beschutte plaats. Hoogte: 150-300 cm. Plantafstand: 25 cm. Bloeitijd: Juli tot september.
 • Passiflora caerulea -seeds-

  PASSIEBLOEM, Passiflora caerulea Meerjarig: De passiebloem is een klimplant voor zowel binnen als buiten met decoratief donkergroen blad en curieuze bloemen. Voor een rijke bloei vanaf het tweede jaar, staan ze bij voorkeur op een zonnige plaats en op een voedselrijke grond. Het is een snelgroeiende klimmer die schuttingen en hekwerken van een mooi bladerdek voorziet. In de winter beschermen tegen strenge vorst. Zaaien: Binnen voorzaaien van januari tot mei in potten. Hoogte: 150-400 cm. Plantafstand: 25 cm. Bloeitijd: Juli tot oktober.
 • Thunbergia alata -seeds-

  SUZANNE MET DE MOOIE OGEN, Thunbergia alata Eenjarig: Thunbergia is een bekende potplant voor binnen maar ook een mooie klimplant voor buiten. Op een beschutte en warme plaats bloeit Thunbergia zeer rijk met decoratieve bloemen in verschillende kleurtinten van oranje, geel tot crèmewit. Ook geschikt voor potten op het terras of balkon. Zaaien: Binnen voorzaaien van februari tot juni. Buiten zaaien in mei en juni. Hoogte: 100-150 cm. Plantafstand: 10 cm. Bloeitijd: Juli tot september.
 • Tropaeolum majus 'Gleam Hybrids Mix' -seeds-

  OOST-INDISCHE KERS, Tropaeolum majus Gleam Hybrids Mix Eenjarig: Dit kleurrijke mengsel maakt zeer lange ranken die kruipen of met een beetje hulp schuttingen, hekken enz. kunnen begroeien. Het is een makkelijke tuinplant voor op elke grondsoort maar ook in grote potten en hangbakken. Vroeger werd Oost-indische kers gebruikt als geneeskrachtig kruid. Het blad en de bloemen kunnen worden gegeten in bijvoorbeeld salades. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders. Zaaien: Binnen voorzaaien van april tot mei of buiten ter plaatse van mei tot juni. Hoogte: 250-300 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Juni tot september.
 • Tropaeolum majus 'Salmon Gleam' -seeds-

  OOST-INDISCHE KERS, Tropaeolum majus Salmon Gleam Eenjarig: Oost-indische kers met halfdubbele bloemen in kleurenmengeling van zalmroze, zachtoranje en roomgeel. Aparte kleur. De rankende planten kunnen met een beetje hulp schuttingen, hekken enz. begroeien. Het is een makkelijke tuinplant voor op elke grondsoort, en op vooral drogere gronden bloeien ze extra rijk. Vroeger in gebruik als geneeskrachtig kruid en als pittige smaakmaker nog altijd in salades enz. De geurende bloemen trekken vlinders, bijen en hommels aan. Zaaien: Binnen voorzaaien van april tot mei of buiten ter plaatse van mei tot juni. Hoogte: 250- 300 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Juni tot september
 • Tropaeolum majus 'Vintage Mix' -seeds-

  OOST-INDISCHE KERS, Vintage Mix Eenjarig: Mooi mengsel van bijzondere en uiteenlopende kleuren Oost-Indische kersen. Het mengsel bevat gele, warm rode en oranje-bruine tinten. Tropaeolum is een makkelijke tuinplant met korte ranken voor op elke grondsoort maar ook in grote potten en hangbakken. Het blad en de bloemen kunnen worden gegeten in bijvoorbeeld salades. Zaaien: Binnen voorzaaien van april tot mei of buiten ter plaatse van mei tot juni. Hoogte: 120-150 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Juni tot september.
 • Tropaeolum peregrinum - Kanariekers -seeds-

  KANARIEKERS, Tropaeolum peregrinum Eenjarig: Kanariekers is een kleinbloemig familielid van de Oost-indische kers. Het is een snelgroeiende klimmer die met enige steun schuttingen en hekwerken van een heldergroen bladerdek voorziet. De talrijke bloemen zijn lichtgeel en hebben een aparte vorm. U kunt ze zaaien of planten op iedere grondsoort op plaatsen in de zon of halfschaduw. Zaaien: Binnen voorzaaien van april tot mei of buiten ter plaatse van mei tot juni. Hoogte: 250-300 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Juni tot september