KERVEL, Anthriscus cerefolium
Eenjarig: Kervel is een makkelijk en snelgroeiend kruid waarvan het verse
blad wordt gebruikt. Het blad heeft een frisse iets anijsachtige smaak en is een
smaakmaker in verschillende gerechten. Zaaien op een plaats met iets schaduw. De
afgesneden planten lopen vaak weer uit en u kunt dan nog een keer oogsten. U kunt
ook met tussenpozen van enkele weken zaaien om de gehele zomer verse kervel
te kunnen oogsten. Zaaien: Onder glas van maart tot september. Buiten van april tot
half augustus. Hoogte: 20-30 cm. Plantafstand: 15 cm. Bloeitijd: Van juni tot juli.
Keukengebruik: Vooral voor kervelsoep, verder in salades, sauzen, kruidenboter,
eiergerechten en als garnering. Geneeskrachtig: Kervel werkt bloedzuiverend, en is
goed voor de spijsvertering. Bewaren: Het verse blad als soepgroente invriezen.
KERVEL, Anthriscus cerefolium
Eenjarig: Kervel is een makkelijk en snelgroeiend kruid waarvan het verse
blad wordt gebruikt. Het blad heeft een frisse iets anijsachtige smaak en is een
smaakmaker in verschillende gerechten. Zaaien op een plaats met iets schaduw. De
afgesneden planten lopen vaak weer uit en u kunt dan nog een keer oogsten. U kunt
ook met tussenpozen van enkele weken zaaien om de gehele zomer verse kervel
te kunnen oogsten. Zaaien: Onder glas van maart tot september. Buiten van april tot
half augustus. Hoogte: 20-30 cm. Plantafstand: 15 cm. Bloeitijd: Van juni tot juli.
Keukengebruik: Vooral voor kervelsoep, verder in salades, sauzen, kruidenboter,
eiergerechten en als garnering. Geneeskrachtig: Kervel werkt bloedzuiverend, en is
goed voor de spijsvertering. Bewaren: Het verse blad als soepgroente invriezen.
516605
Datasheet
Hoogte in cm.
20
Bloeiperiode in de maanden
3-10
Plantafstand in cm.
15
Bolomvang (zie informatie)
5 gram seeds (ca.)
Kleur
wit
Standplaats
voor lichte schaduw tot schaduw
KERVEL, Anthriscus cerefolium
Eenjarig: Kervel is een makkelijk en snelgroeiend kruid waarvan het verse
blad wordt gebruikt. Het blad heeft een frisse iets anijsachtige smaak en is een
smaakmaker in verschillende gerechten. Zaaien op een plaats met iets schaduw. De
afgesneden planten lopen vaak weer uit en u kunt dan nog een keer oogsten. U kunt
ook met tussenpozen van enkele weken zaaien om de gehele zomer verse kervel
te kunnen oogsten. Zaaien: Onder glas van maart tot september. Buiten van april tot
half augustus. Hoogte: 20-30 cm. Plantafstand: 15 cm. Bloeitijd: Van juni tot juli.
Keukengebruik: Vooral voor kervelsoep, verder in salades, sauzen, kruidenboter,
eiergerechten en als garnering. Geneeskrachtig: Kervel werkt bloedzuiverend, en is
goed voor de spijsvertering. Bewaren: Het verse blad als soepgroente invriezen.