ROZEMARIJN, Rosmarinus officinalis
Meerjarig: Rozemarijn is een groenblijvende heester die in de winter bescherming
nodig heeft tegen vorst. Rozemarijn verlangt een zonnige plaats en een
doorlatende grond en kan in potten gekweekt worden. Zaaien: Binnen van maart
tot april, buiten van mei tot juni. Rozemarijn kiemt langzaam en onregelmatig.
Hoogte: 80 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Van juni tot juli. Keukengebruik:
Rozemarijn is smaakmaker voor sauzen, lamsvlees, wild en gevogelte, maar
ook als thee en in kruidenazijn en olie. Geneeskrachtig: Rozemarijn verbetert de
spijsvertering en werkt opwekkend. Milieuvriendelijk: Aantrekkelijke plant voor
bijen en vlinders. Bewaren: Het blad kan bewaard worden in azijn of olie.
ROZEMARIJN, Rosmarinus officinalis
Meerjarig: Rozemarijn is een groenblijvende heester die in de winter bescherming
nodig heeft tegen vorst. Rozemarijn verlangt een zonnige plaats en een
doorlatende grond en kan in potten gekweekt worden. Zaaien: Binnen van maart
tot april, buiten van mei tot juni. Rozemarijn kiemt langzaam en onregelmatig.
Hoogte: 80 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Van juni tot juli. Keukengebruik:
Rozemarijn is smaakmaker voor sauzen, lamsvlees, wild en gevogelte, maar
ook als thee en in kruidenazijn en olie. Geneeskrachtig: Rozemarijn verbetert de
spijsvertering en werkt opwekkend. Milieuvriendelijk: Aantrekkelijke plant voor
bijen en vlinders. Bewaren: Het blad kan bewaard worden in azijn of olie.
517075
Datasheet
Hoogte in cm.
60
Bloeiperiode in de maanden
3-10
Plantafstand in cm.
40
Bolomvang (zie informatie)
0,3 gram seeds (ca.)
Kleur
paars
Standplaats
voor een zonnige standplaats
ROZEMARIJN, Rosmarinus officinalis
Meerjarig: Rozemarijn is een groenblijvende heester die in de winter bescherming
nodig heeft tegen vorst. Rozemarijn verlangt een zonnige plaats en een
doorlatende grond en kan in potten gekweekt worden. Zaaien: Binnen van maart
tot april, buiten van mei tot juni. Rozemarijn kiemt langzaam en onregelmatig.
Hoogte: 80 cm. Plantafstand: 40 cm. Bloeitijd: Van juni tot juli. Keukengebruik:
Rozemarijn is smaakmaker voor sauzen, lamsvlees, wild en gevogelte, maar
ook als thee en in kruidenazijn en olie. Geneeskrachtig: Rozemarijn verbetert de
spijsvertering en werkt opwekkend. Milieuvriendelijk: Aantrekkelijke plant voor
bijen en vlinders. Bewaren: Het blad kan bewaard worden in azijn of olie.