SNIJSELDERIJ, Apium graveolens Gewone Snij
Meerjarig: Selderij is een tweejarig gewas maar wordt meestal als eenjarige
geteeld. Het groeit het best op een vochtige en voedselrijke grond en kan het
gehele jaar worden geoogst. Zaaien: Februari tot maart en in september onder
glas. Mei tot juli buiten in de vollegrond. Zaaisel goed vochtig houden. Hoogte:
40-60 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september van het tweede jaar
na zaaien. Keukengebruik: Selderij is een bekend sterk geurend keukenkruid voor
in vele gerechten, zoals: soepen, sauzen, salades, stoofpotten, vleesgerechten.
Geneeskrachtig: Selderij werkt bloedzuiverend en tegen ontstekingen. Bewaren: De
jonge bladeren drogen, invriezen of in olie bewaren.
SNIJSELDERIJ, Apium graveolens Gewone Snij
Meerjarig: Selderij is een tweejarig gewas maar wordt meestal als eenjarige
geteeld. Het groeit het best op een vochtige en voedselrijke grond en kan het
gehele jaar worden geoogst. Zaaien: Februari tot maart en in september onder
glas. Mei tot juli buiten in de vollegrond. Zaaisel goed vochtig houden. Hoogte:
40-60 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september van het tweede jaar
na zaaien. Keukengebruik: Selderij is een bekend sterk geurend keukenkruid voor
in vele gerechten, zoals: soepen, sauzen, salades, stoofpotten, vleesgerechten.
Geneeskrachtig: Selderij werkt bloedzuiverend en tegen ontstekingen. Bewaren: De
jonge bladeren drogen, invriezen of in olie bewaren.
517205
Datasheet
Hoogte in cm.
50
Bloeiperiode in de maanden
3-10
Plantafstand in cm.
20
Bolomvang (zie informatie)
2,5 gram seeds (ca.)
Standplaats
voor halfschaduw tot schaduw
SNIJSELDERIJ, Apium graveolens Gewone Snij
Meerjarig: Selderij is een tweejarig gewas maar wordt meestal als eenjarige
geteeld. Het groeit het best op een vochtige en voedselrijke grond en kan het
gehele jaar worden geoogst. Zaaien: Februari tot maart en in september onder
glas. Mei tot juli buiten in de vollegrond. Zaaisel goed vochtig houden. Hoogte:
40-60 cm. Plantafstand: 20 cm. Bloeitijd: Juli tot september van het tweede jaar
na zaaien. Keukengebruik: Selderij is een bekend sterk geurend keukenkruid voor
in vele gerechten, zoals: soepen, sauzen, salades, stoofpotten, vleesgerechten.
Geneeskrachtig: Selderij werkt bloedzuiverend en tegen ontstekingen. Bewaren: De
jonge bladeren drogen, invriezen of in olie bewaren.